Triatlon, Tata

2021.07.20. 15:55

Elfoglalták a dobogót

Az Old Lake Man rövid távú triatlon országos bajnokságnak és középtávú ma­­gyar kupának adott otthont Tata. A kétnapos kiíráson bőven akadtak Csongrád-Csanád megyei indulók, remek eredményekből és dobogós helyezésekből sem volt hiány.

Munkatársunktól

Badar Gergő nem talált legyőzőre középtávon. Fotó: Old Lake MAn

Fotó: SPORTSHOT.DE

A meleg időjárás és a magas páratartalom melletti, embert próbáló körülményekben is remekeltek a Tiszakécske VSE szegedi atlétái: Badar Gergő nem talált legyőzőre a középtáv mezőnyében, legjobb kerékpáros ideje miatt pedig különdíjban is részesült, míg Szilágyi Péter abszolútban a 3. helyen, saját korosztályát megnyerve zárta a versenyt. Összességé­ben elmondható, hogy a középtáv férfi mezőnyében megszállták a dobogót a Tisza-parti in­­dulók. A Ferencváros színeit képviselő, de szintén szegedi származású Tarnai László a rövidtávú ob versenyzői között alkotott nagyot, a dobogó legalsó fokán zárta a versenyt, így bronzéremnek örülhetett Tatán.

Badar Gergő nem talált legyőzőre középtávon.
Fotó: Old Lake MAn

Tarnaihoz hasonlóan a Suncity Triathlon Teamnél verseny­­ző Ragó Péter is rajthoz állt a rövidtávú megmérettetésen, a Suncity pedig remekelt a csapatversenyeket tekintve. Az olimpiai távú viadalon a szegediek női együttese (Novák Krisztina, Juhászné B. Szűcs Mária, Sija Éva) pazar teljesítménnyel a má­­sodik helyet szerezte meg, a férfi csapat (Mátyás Gábor, Gábe Tamás, Szeges Richárd) 5. lett. A második napon aztán Mészáros Lászlóval kiegészülve 2 perccel lecsúsztak a középtáv dobogójáról, de érdemes megemlíteni, hogy Mészáros az egész mezőny legjobb futóidejével zárt.

Az említetteken kívül a Titán TC-t képviselte még a férfi rövidtáv mezőnyében Kovács Márk, Varga Zoltán Péter, Joó András, Tóth Zoltán, Ábrahám Krisztina és Makra Ágnes. A Hód Triatlon és Öttusa SE színeiben Szabó Ábel és Csintalan Sándor indult, míg a nők között a Team Újbuda SE-s Wirth Eszter, a középtávú férfi mezőnyben pedig Dimák Balázs és Viczián András szállt még harcba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában