Vasárnap 19 órakor Békéscsaba–Szeged-Csanád GA

2021.07.31. 12:35

Hideg fej kell ezen a derbin

Vasárnap 19 órakor a délalföldi derbivel kezdi meg szereplését a labdarúgó NB II. 2021–22-es idényében a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amelynek edzője, Dragan Vukmir Békéscsabán hideg fejjel gondolkodó csapatot szeretne látni.

Mádi József

Start. Dragan Vukmir (előredőlve) is kíváncsian várja a békéscsabai bajnoki rajtot. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Nyugodt, vagy inkább izgul?

– Egyáltalán nem izgulok. Nyugodt vagyok, mert a csapat jól dolgozott a felkészülés hét hete alatt. Csak amiatt vagyok egy kicsit nyugtalan, mert két-három helyre még keresem a megfelelő játékost. Hála az égnek, annyira kicsi különbségek vannak most a labdarúgók között, hogy nehéz közülük választani. Vannak már információink az ellenfélről, ennek szellemében próbáljuk kialakítani a békéscsabai kezdőt.

– A csapat készen áll a nyitányra, a bajnokságra?

– Még nem teljesen. Hosszú lesz ez az idény is, és még mindig van hova fejlődni. Meccsről meccsre lehetünk egyre jobbak, de az is a cél, hogy ez a folyamatos fejlődés meglegyen, látszódjon.

– Edzőként még nem vett részt délvidéki derbin. Mennyire hatotta át a párharc jelentősége?

– Pontosan tudom, mit jelent a két városnak és a szurkolóknak ez a meccs. Ez egy rangadó, a labdarúgóim készen állnak rá, és mivel én is játszottam rengeteg nagy meccset, tudom, hogy elsősorban a hideg fej a legfontosabb.

Start. Dragan Vukmir (előredőlve) is kíváncsian várja a békéscsabai bajnoki rajtot.
Fotó: Frank Yvette

– Az új játékosok beépítése rendben végigment?

– Sajnos nem, többen is sérüléssel bajlódtak az elmúlt hetekben. Daru Bence és Kovács Milán már együtt edz a többiekkel, viszont Vári Barnabásra hosszú távon nem tudunk számítani. Az egyik felkészülési meccsen rúgást kapott a vádlijára, így ő még nem bevethető. De ez akár jól is jöhet, hiszen mint említettem, hosszú a bajnokság, és később is szükség lesz az új védőnk játékára.

– Miben kell jobbnak lenni a Békéscsabánál a szegedi győzelemhez?

– A hideg fejet említettem, és a szerzett gólok számában.

– Milyen volt a hétközi találkozás a klub szurkolóival?

– Nagyon jó volt azokkal, akik eljöttek. Tudom, hogy nem lehet mindenki pozitív, de azért meglepett néhány kérdés, amely szkeptikusságot tükrözött. Akinek van kérdése, eljöhetett volna, és személyesen feltehette volna.

– Ezek szerint lesz folytatása az összejövetelnek?

– Ezt még nem tudom. De a játékosnak, a klubnak és a szurkolónak közösen kell együttműködnie. Egy csapatért, egy célért dolgozunk. Ha megfelelő a hozzáállás a pályán, akkor a szurkoló is lelkesebb lesz, ezt tudom. Fontos, hogy közelítsünk egymáshoz.

– Melyik Dragan Vukmirt látjuk majd a kispad előtt: azt a kicsit idegesebbet, akit az első néhány fordulóban, vagy azt, amelyik már higgadtabban viselkedett a bajnokság végéhez közeledve?

– Nyilván kellett idő ahhoz, hogy megismerjük egymást a játékosokkal. Nem szeretem, ha megbeszélünk valamit, de a játékos nem azt csinálja. A pályán nincs kalkuláció, oda a száz százalékot kell kivinni és letenni. Ebben mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, a labdarúgók szépen lassan átvették ezt az eszmeiséget, ezért lettem egyre higgadtabb, nyugodtabb a szezon vége felé.

Fenntarthatóságban az élen

A 2020-as év Legjobb vidéki rendezvényhelyszíne, a szegedi Szent Gellért Fórum a fenntarthatóságban is jeleskedik, ezúttal a nemzetközi szinten is elismert zöld minősítési rendszer (LEED) értékelte pozitívan a létesítményt, amely öt környezeti kategóriába sorolja a különböző követelményeket. Szeged az elektromos autók töltése, a fogyasztáscsökkentési intézkedések, az öntözés csökkentése, a víztakarékos berendezések, az ózont nem károsító hűtőgépek, az egészségügyi és komfortintézkedések, valamint a termálvizes rendszer révén kapta ezt a besorolást, utóbbi fedezi a teljes éves energiaigény 44 százalékát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában