Labdarúgás

2021.07.14. 09:48

Sorsoltak a megyei magyar kupa következő szezonjára

Az MLSZ Csongrád-Csanád megyei igazgatóságán megtartották a magyar kupa következő szezonjára szóló megyei selejtezők első fordulóját érintő sorsolást. A 19 pár augusztus 14-én játszik.

V. P.

Legutóbb a Tiszasziget nyert. A Szentesen megrendezett döntőben az Algyő ellen nyerték meg a kupát. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Összesen 51 csapat nevezett a magyar kupa megyei selejtezőjére. Az MLSZ Csongrád-­Csanád megyei igazgatóságán megtartott sorsoláson elhangzott, 13 erőnyerőre volt szükség ahhoz, hogy az első meccsek után kialakulhasson a 32 csapatos mezőny a második fordulóra. Mivel a második számú csapatok nem indulhatnak a kupában, így a 11 megyei I. osztályú csapat mellett a megyekettőben tavaly harmadik és negyedik helyen végzett Balástya és FK 1899 Szeged lett még kiemelt csapat, ők a következő körben csatlakoznak.

Legutóbb a Tiszasziget nyert. A Szentesen megrendezett döntőben az Algyő ellen nyerték meg a kupát. Fotó: Vidovics Ferenc

Ahogy megyei kupameccseken az megszokott, most is minden párosításban az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, amennyiben pedig a 90 perc nem hozna döntést, akkor azonnali büntetőrúgások döntenek a továbbjutásról. A mérkőzéseket augusztus 14-én, 17 órától rendezik, azonban a hazai csapatoknak lehetőségük van vasárnap kérni a mérkőzések időpontját.

Az első fordulóban rögtön két megyekettes csapat, a Tö­­mörkény és a Sándorfalva ta­lálkozik egymással, de a St. Mihály–Mártély is érdekes csa­­tát hozhat. Bemutatkozik a Szegváron új csapatként alakult Mozogj a Sportért egyesület, amely az Öttömöst fogadja majd első tétmérkőzésén.

Csongrád-Csanád megyei magyar kupa, selejtező, 1. forduló: Tömörkény–Sán­dor­­falva, Domaszék–Zsombó, Ópusztaszer–Csongrád, Szikáncs–Csanytelek, Nagylak–Maros-menti UFC Eper­­jes–Zákányszék, Fábián­sebestyén–Székkutas, St. Mi­hály–Mártély, Röszke–Üllés, Gyálarét–Csengele, Pusztamérges–Mindszent, Ruzsa–Csanádpalota, Földeák–Baks, Ásotthalom–Szegvár, Kübekháza–Nagymágocs, Mozogj a Sportért–Öttömös, Forráskút–Kistelek, Maroslele–Szatymaz, Dóc–Szegedi Pázsit SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában