Megkérdőjelezhető büntető

2021.07.09. 16:10

Mourinho és Wenger is felszólalt

Mint is­­mert, 1–1-es döntetlen után a hosszabbításban egy igencsak vitatott büntető megítéléséből szerzett vezetést Anglia válogatottja a labdarúgó-Európa-­bajnokság elődöntőjében Dá­­nia ellen.

Munkatársunktól

Budapest 20210218 Labdarúgás EL Európa Liga Wolfsberg Tottenham Foto Nemzeti Sport - Szabó Miklós A képen: Jose Mourinho

Fotó: Szabó Miklós

A tizenegyest ugyan Harry Kane kihagyta, de Kas­per Schmeichelről éppen elé pattant ki a labda. Az angol csapatkapitány másodjára már nem hibázott, gólja pedig továbbjutást ért a háromoroszlánosok számára.

Gyakorlatilag minden színtéren komoly visszhangot váltott ki az eset, sokan nem értik, hogy ha rendelkezésre áll a VAR, akkor Makkelie já­­tékvezető miért nem nézte vissza a kérdéses jelenetsort.

Többek között az Arsenalt 22 évig vezető Arsene Wenger is kételkedésének adott hangot az esettel kapcsolatban.

– Egy ilyen pillanatban a bírónak száz százalékig biztosnak kell lennie abban, hogy jó döntést hozott. Nem volt tizenegyes, nem is értem, a VAR miért nem kérte az eset újranézését – fogalmazott a francia, majd hozzátette, a szituációnál a VAR nem Dániát, hanem a mérkőzés bíróját hagyta cserben.

A mindig szókimondó portugál mester, José Mourinho is kifejtette véleményét. A talkSPORT-nak kitért rá, szerinte a vitatott góltól eltekintve a jobb csapat jutott a döntőbe.

 

– Ez sosem volt tizenegyes, legalábbis ezen a szinten, egy Európa-bajnokság elődöntőjében biztosan nem. Nem tudom megérteni ezt a döntést. A jobb csapat nyert, hiszen Anglia megérdemelte a győzelmet, nagyszerűen játszott, de nekem ez nem volt büntető – fogalmazott az esettel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában