Csapatban nyertek

2021.07.06. 18:02

Nagy Péter Spanyolországban folytatta a felkészülését

Munkatársunktól

20210317 Szeged Nagy Péter súlyemelő olimpiai kvalifikációs Európa bajnokságra edz. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Túl van a tokiói olimpia előtti utolsó versenyén a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter, aki a spanyol csapatbajnokságon vett részt La Corunában. Ezzel beköszönt a felkészülés hajrája az ötkarikás játékokra, most már a tatai edzőtáborban folytatja.

Július ötödikén vált hivatalossá, hogy a +109 kg-os kategóriában ott lehet az olimpián a szegedi súlyemelő, Nagy Péter.

Nagy kő esett le a szívéről, és mint lapunknak elárulta, a sú­lyokat is könnyebben mozgatja azóta, hogy kiderült, utazhat.

A tizenhatszoros magyar bajnok évek óta visszajár Spanyolországba versenyekre, ahol legutóbb az elmúlt hétvégén járt.

– La Corunában a nemzetközi csapattalálkozón csapatban nyertünk, egyéniben pedig a második helyen végeztem. Szakításban 170, lökésben 201 kg-ot teljesítettem. Lépésről lépésre haladok tovább Tokió felé, már csak négy hét van hátra – írta közösségi oldalán a tavasz óta immár masters világbajnoki címet is nyert Nagy Péter.

A spanyol csapatbajnoksá­got követően már látható távolságon belülre került az olimpia a 35 éves sportoló számára, akire augusztus 4-én vár majd a nagy feladat Tokióban. Addig már szinte végig a tatai edzőtáborban készül a minél jobb eredményére, amely jelen helyzetben 400 kg-ot jelentene számára összetettben célkitűzése szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában