Úgy alakult, ahogyan tervezték

2021.07.20. 09:52

Nagyszerű házigazdának bizonyult a Haász SZUE az V. cápa országos bajnokságon is

Országos bajnokságot rendezett a szegedi Haász SZUE a Tiszavirág Sportuszodában. A cápa korosztály seregszemléje hibátlanul, nagyszerű hangulatban telt el az impozáns létesítményben.

Tóth Alex

Éremosztás indulás előtt. Az olimpikon Olasz Anna is kilátogatott a ob-ra. Fotó: Haász SZUE/Tésik Attila

Az ország úszóegyesületei na­­gyon szeretnek Szegeden versenyezni, és szerencsére ez az V. cápa országos bajnokság után sem változott. Ezúttal a fiatalok országos kiírásának a Tiszavirág Sportuszoda adott otthont, és a szegedi Haász SZUE egyesülete lépett elő a házigazda szerepében az Etel­­ka soron. A csapat elnökét, Nagy Attilát kérdeztük, hogyan telt el az időszak, miként értékeli a versenyt.

– Nagyon boldogok va­­gyunk, hogy mi rendezhettük ezt a versenyt, nagy siker volt. Az uszoda természetesen gyönyörű volt, a rendezés pedig tetszett a résztvevő csapatoknak – kezdte lapunknak Nagy Attila.

Éremosztás indulás előtt. Az olimpikon Olasz Anna is kilátogatott a ob-ra.
Fotó: Haász SZUE/Tésik Attila

– Szerencsére minden a terv szerint alakult. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. alkalmazottai nagyon segítőkészek voltak ezúttal is, nem volt olyan kérésünk, amit ne tudtak volna azonnal teljesíteni – foglalta össze az elnök.

Nagy Attila kiemelte, népes mezőny érkezett a szegedi or­­szágos bajnokságra, 72 egyesület versenyzői álltak a Tiszavirág Sportuszoda rajtköveire. Ezúttal az időjárás is kegyes volt, hiszen nem volt végig kánikula, ez pedig nagyban hozzájárult a résztvevők kényelméhez, valamint végül a kihívást jelentő beosztás megtervezését és kivitelezését is sikeresen megugrották a Tisza-parti szervezők. A Haász SZUE olimpikonja, Olasz Anna is tiszteletét tette a rendezvényen, a 27 éves nyílt vízi úszó az éremosztásban segédkezett.

– Pozitív és sikeres verseny volt, ennek köszönhetően az egyesület beadott egy kiemelt versenyek rendezésére vonatkozó kérelmet, bízunk benne, hogy ezt elfogadják majd – rántotta le a leplet az egyesület jövőbeli terveiről Nagy Attila, és hozzátette, ha nyitottak lesznek a határok, akkor egy igen komoly nemzetközi versenyt is lebonyolíthatnak még az idei évben a Tiszavirág Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában