15 edzéssel és 6 felkészülési mérkőzéssel hangolnak a megyei I. osztályú szezonra

2021.07.17. 08:05

Tíz játékost igazolt a Deszk

Miután magabiztosan megnyerte a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságot a 2020–2021-es idényben a Deszk, hamar kialakult a következő idényre a játékoskerete. Immár a megyeegyes rajtra készülnek, tíz játékost igazoltak.

Becsei Dávid

Fotó: Kispéter Zoltán

Már a koronavírus-járvány mi­­att törölt 2019–2020-as szezonban is a bajnoki címért és a feljutásért harcolt a Deszk a megyekettőben. Ez a következő kiírásban sikerült is Papp Endre edző tanítványainak. Magabiztosan, nyolcpontos előnnyel lettek aranyérmesek a Makó II. előtt.

Két körrel a pontvadászat vége előtt, a 28. fordulóban bebiztosították fel­­jutásukat, ami a következő idény tervezésében is megkönnyítette a helyzetüket.

– Szerencsére jól sikerültek a tárgyalásaink, így a július nyolcadikai első edzésünkre már 98 százalékosan összeállt megyeegyes játékoskeretünk – árulta el lapunk érdeklődésére Papp Endre. – Mivel az már a bajnokság befejezése előtt látszódott, hogy szinte biztosan megyeegyes indulással tervezhetünk, így időben kezdhettük meg a tárgyalásokat a kiszemeltjeinkkel, akiket Deszkre szándékoztunk igazolni – tette hozzá.

Ami a megyekettes bajnokcsapat játékoskeretét illeti, tá­vozott a házi gólkirály Dongó Dénes, akit tavaszi sérülése hátráltatott a gólkirályi cím megszerzésében. Húsz mérkő­zésen így is 22 gólt lőtt. A ko­­rábbi NB-s kapusból lett tá­madó a szintén megyeegyes UTC-ben folytatja pályafutását.

Papp Péter és Kálmán Krisztián budapesti munkavállalása miatt távozik, Bartos Norbert és Bali Csaba abbahagyta, Illés Tibor pedig alsóbb osztályban folytatja a pályafutását, de Győri András sem marad.

Az érkezők oldalán öt fiatal a SZEOL SC-től: Földi Róbert, Pélessy Péter, Hovanyecz At­tila, Repák Dáriusz és Markovics Levente. A Tolna megyei Faddról érkezik – a szegedi kispályás futballéletből ismert – Fóris Attila, Algyőről a kapus Nagy Gergő, Pióker Tamás és Pióker Tibor a DAFC Szegedből, míg Mezei Edvin Balástyáról.

– Fiatal csapatunktól motivált játékot várok, valamint azt, hogy megmutassuk, he­lyünk van a megyeegyben. A biztos bennmaradás a célunk, de egy olyan meglepetés is benne lehet, mint amit az Apátfalva produkált, a bajnoki címért valószínűleg az SZVSE és a Szeged-Csanád GA II. küzd majd – jegyezte meg lapunknak Papp Endre, hozzátéve, hogy tizenöt edzéssel és hat edzőmeccsel készülnek az idényre.

Hétvégi edzőmeccsek

Szombat, 9.30: Kecskemét–Makó. 10.00: Szeged-Csanád GA–Tiszasziget, OMTK-ULE–Deszk, Szarvas–Szentes, Bordány–Balástya, Jánoshalma–SZVSE. 17.00: Törökszentmiklós–Algyő. 18.00: Makó II.–UTC. Vasárnap: Mórahalom–Kiskunhalas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában