Helyi sport

2021.07.03. 09:54

Toni Kroos nyílt levele

Mint ismert, a magyar labdarú­gó-válogatottal korábban 2–2-es döntetlent játszott, majd később a nyolcaddöntőben Angliától 2–0-ra kikapott né­­met válogatott kiesett a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság egyenes kieséses küzdelmei­ből, ez pedig egyben azt is je­lentette, hogy a Wembley-ben tartott rangadó volt a csapat élén 15 éve dolgozó Joachim Löw utolsó találkozója az együttes szövetségi kapitányaként.

Löw távozása mellett a kiesés után arról is hallani lehetett, hogy a Real Madrid játékmestere, Toni Kroos visszavonul a válogatottságtól. A sajtóhírek után Kroos távozása biztossá vált, nyílt levélben köszönt el a szurkolóktól és a csapattól kö­­zösségi oldalán.

– Meghoztam a döntést, ez már visszavonhatatlan. Befejezem. Ezt a döntést a családom és saját magam érdekében hoztam meg, mivel szeretnék több időt tölteni velük. Ott akarok lenni mint férj és mint apa – írta a válogatott eddigi 8-asa, majd hozzátette, a visszavonulás után a futballpályán a Real Madriddal közös céljaira koncentrál majd. Kroos termé­szetesen köszönetet mondott a szintén távozó Joachim Löwnek, valamint sok sikert kívánt utódjának, a Bayern München korábbi edzőjének, Hansi Flicknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában