Kár a kihagyott büntetőért

2021.08.23. 17:41

Az újonc Tiszakécske elvitt egy pontot a Szent Gellért Fórumból – Galéria

A labdarúgó NB II. ötödik fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban a Tiszakécske csapatát fogadta, és egygólos hátrányban sikerült végül pontot mentenie úgy, hogy egy hazai 11-es kimaradt.

Mádi József

Kővári büntetőt harcolt ki, de a Szeged-Csanád GA nem tudta legyőzni a Tiszakécskét. Fotó: Frank Yvette

Rögtön az első támadás után Gajdos lövésével zárult, addig csak a hazai alakulatnál volt a labda, míg a Tiszakécske csak felszabadításokkal próbálta megakadályozni, hogy a kapujába kerüljön a labda.Érdekes módon a következő nyolc percben a vendégek voltak veszélyesebbek, több szögletük is volt, sőt egy lövésnél a védőknek kellett blokkolniuk.

Az látszódott, hogy ameddig a Szeged nem szerez gólt, az újonc elégedett lesz, bár azt is megjegyezhettük, hogy a Tiszakécske nem volt annyira defenzív, mint a Dorog.

A tizennyolcadik percben került legközelebb a gólhoz a Szeged, ám Germán 17 méteres szabadrúgásából a labda egy méterrel mellément. A Tiszakécske megbecsülte a labdát, ha tehette, bátran felvállalta a támadásokat. Élvezetes meccs volt, amelynek a 33. percében hatalmas helyzetbe került a vendégcsapat. Lesgyanús helyzetben Kalmár lépett ki, egyedül vezette a kapusra a labdát, ám cselezés közben Molnár leszedte a lábáról a labdát. Aztán a 41. percben már nem hibázott a vendégek csatára, aki az eléívelt labdát a tizenhatoson belülre érve át­­emelte Molnár F. kapus felett, 0–1.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre a szünet után, amikor az 54. percben a rendkívül agilis Gréczi jobb oldali beemelésére Germán érkezett, és fejjel a bal alsóba bólintotta a labdát, 1–1. Támadásban maradt a Szeged, a Tiszakécske már nem tudott olyan hatékonyan és gyorsan támadást építeni, mint az első félidőben.

A 71. percben vezethetett volna a Szeged, de Gajdos 11-esét – Kővárit buktatták a 16-oson belül – Holczer úgy védte ki, hogy ki sem pattant róla a labda. A hajrá kezdetén előbb Kovács B. találta el váratlanul a kapufát, Molnár F. nyugodtan nézte, hogyan gurul mellé a labda, majd Haruna került helyzetbe, de a kapus mellet nem tudta elpöckölni a labdát.

A hajrában aztán mindent megpróbált a Szeged, Gajdos lövése például veszélyesen ment a jobb alsó felé, de egy védőn megpattanva szöglet lett belőle.

Előbb Benke lövésénél repült nagyot Molnár F., majd az ellentámadásnál Haruna érkezett Gajdos beadására, de a támadó föléfejelte a labdát. Nem unatkoztunk a végén sem, kár a kihagyott hazai büntetőért.

Szeged-Csanád GA–Tiszakécske 1–1 (0–1)

Labdarúgó NB II., 5. forduló.

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Nagy Norbert (Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert)

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Kővári (Bitó, 87.), Tóth G., Pejovic, Mohl – Farkas A. (Dobos Á., 78.), Simon Á. – Gréczi (Kóródi, 78.), Germán (Haruna, 66.), Dobronoky (Lestyán, 66.) – Gajdos. Vezetőedző: Dragan Vukmir

Tiszakécske: Holczer – Oláh M., Kiprich D., Farkas N. – Vachtler (Benke, 80.), Erdei (Simon M., 60.), Kovács B. (Végső, 80.), Horváth A., Gyurján – Szalay Sz. (Zádori, 66.), Kalmár F. (Galacs, 60.). Megbízott edző: Virágh Ferenc

Gólszerzők: Germán (54.), ill. Kalmár (41.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában