Többet hibázott

2021.08.27. 12:19

Csak a sportág legendája tudta legyőzni az ópusztaszeri sportfavágót

Munkatársunktól

Az ellenfelek sokkal többet készültek, ennek ellenére csak a sportág legendája tudta megelőzni Bozsó Zoltánt. Fotó: Stihl timbersports

A magyar sportfavágók élő legendája, Juhász István visszahódította a bajnoki címet 2021-ben az ópusztaszeri Bozsó Zoltántól, aki második helyen zárta Biatorbágyon a Stihl Timbersports nemzeti bajnokságot.

Az ellenfelek sokkal többet készültek, ennek ellenére csak a sportág legendája tudta megelőzni Bozsó Zoltánt.
Fotó: Stihl timbersports

– Sajnos nem tudtam úgy felkészülni, ahogy szerettem volna, mert sok munkám volt az elmúlt időszakban – árulta el lapunknak Bozsó. – Nem voltam elégedett a teljesítményemmel, több versenyszámban rontottam. A stock saw-ban, amelyben én tartom az Európa-csúcsot, volt valami probléma a fűrésszel és nem ment bele úgy a fába, ahogy kellett volna. A fejszés versenyszámok közül egyet sikerült megnyernem. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, mert tudtam, hogy kevés felkészüléssel nem végezhetek elsőként. Volt olyan versenyző, aki hetekig nem dolgozott, csak a bajnokságra gyakorolt otthon – mesélte az ópusztaszeri favágó, aki a sportágban egyedüliként a legutóbbi kiírást 2019-ben megnyerte Juhász előtt. Erre senki más nem volt még képes Magyarországon.

– A biatorbágyi magyar baj­nokság előtt két edzőtáborban jártam. Az egyiket Juhász nyerte, a másikat én, így látszott, hogy szinte biztosan köztünk dől el majd a bajnoki cím sorsa. Ilyenkor már csak nüanszok döntenek – tette hozzá Bozsó, aki holnap Bükkzsércen a fakitermelők magyar bajnokságán vesz részt dolgozóival a csapatbajnokságon.

A sportfavágók világbajnokságáról sem tett le, ezt jelen állás szerint az ősszel rendezheti meg a németországi Stuttgartban zárt kapuk mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában