Még sosem sikerült

2021.08.18. 14:27

Ma 21 órától a Young boys vendége az FTC

Munkatársunktól

Prága 20210810 Labdarúgás 2021 Bajnokok Ligája BL selejtezõ Slavia Praha Ferencváros FTC Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport csapat

Fotó: Szabó Miklós

A legutóbbi négy szezon svájci bajnoka, a Young Boys a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában, ahol a párharc tétje már a csoportkörbe jutás.

Az első mérkőzést ma 21 órától Bernben rendezik, még­­hozzá műfüvön. Éppen ezért az FTC hétfőn Telkiben, a magyar szövetség edzőközpontjában tréningezett, hogy a lehető legjobban felkészüljön a svájci körülményekre. A klub honlapján Hajnal Tamás sportmenedzser elmondta, hogy tudomásuk szerint Telkiben ugyanolyan műfüves borítása van a pályának, mint a Young Boys stadionjában.

A svájci csapat játékoskeretének összértéke a mértékadónak tartott Transfermarkt szakportál szerint 61,8 millió euró, azaz jóval több, mint a magyar együttesé (39,4 millió euró). A svájciak legértékesebb labdarúgója 7 millió euróval a jelenleg sérült kameruni középcsatár, Jean-Pierre Nsame. Rajta kívül Jordan Lefort, Joël Monteiro, Fabian Lustenberger és Michel Aebischer sem léphet pályára. Az FTC-ből eltiltás miatt Eldar Civic hiányzik majd.

A svájci bajnokságban a legutóbbi négy idényben első Young Boys előbb a szlovák Slovan Bratislava, majd a román CFR Cluj együttesét búcsúztatta a BL-selejtezőben. Az FTC a koszovói FC Prishtinán, a litván Zalgiris Vilniuson, majd a cseh Slavia Prahán jutott túl.

A Ferencváros számára 15,64 millió euró is a tét a Young Boys ellen, ennyi a rajtpénz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Az Európa-liga főtábláján – ahova az FTC akkor kerül, ha elveszíti a párharcot – lényegesen alacsonyabb ez az összeg, 3,63 millió euró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában