Forma – 1

2021.08.02. 08:40

Ocon először nyert futamot

Esteban Ocon, az Alpine francia versenyzője nyerte meg a 36. Forma–1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves pilóta pályafutása során először győzött.

munkatársunktól

Az idei dobogósok. A győztes Ocon (jobbról a második) Mogyoródon ünnepelhette első Forma–1-es győzelmét. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A startnál a pole-ból induló, címvédő Lewis Hamilton meglógott, csapattársát, Valtteri Bottast azonban Verstappen mellett Lando Norris is lerajtolta, a Mercedes finnje pedig „elnézte” az első féktávot, tömegbalesetet okozva ezzel: autója belecsúszott Norrisba, aki kilökte Verstappent, aki csapattársa, Sergio Pérez versenyének vetett véget az első kanyarban.

A csetepatéból Hamilton mellett a második helyre ugró Ocon és a négyszeres világbajnok, harmadik helyre előre jövő Sebastian Vettel jött ki a legjobban, de a két Williams is a legjobb tízből várta az új rajtot.

Az ismételt startra csak Hamilton állt fel a rajtrácsra, az összes többi pilóta a biztonsági autót követve beviharzott a bokszutcába gumicserére. Az egyedül álló címvédőnek aztán meg kellett várnia, amíg elalszanak a piros lámpák, és akkor indulhatott el, így a britnek egy körrel később – amikor mindenki már javában száguldott – kellett kijönnie a száraz pályára alkalmas gumikért és a mezőny nyomába erednie.

Az idei dobogósok. A győztes Ocon (jobbról a második) Mogyoródon ünnepelhette első Forma–1-es győzelmét. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hamilton sorra futotta a leggyorsabb köröket az egyre jobban száradó pályán, így a táv harmadánál már nyolcadik volt. Az élmezőnyben Sainz feljött a harmadik helyre.

Hamilton mindenkinél egy másodperccel gyorsabb volt, így féltávnál már ötödikként haladt.

A 48. körben Hamiltont kihozták egy újabb kerékcserére, ezzel egy helyet veszített csak, és a friss gumikon azonnal üldözőbe vette az előtte haladókat.

Az első helyért folytatott küzdelemben Ocon a befutóig megtartotta előnyét Vettellel szemben, így pályafutása során először ünnepelhetett győzelmet a Forma–1-ben. Mögötte Vettel és Hamilton ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában