Élt az eséllyel

2021.08.19. 13:06

Tóth Botond utazhat az Eb-re és a vb-re is

Munkatársunktól

Tóth Botond (jobbról) az udinei dobogón. Fotó: Szegedi JSE

A Szegedi Judo SE versenyzője, Tóth Bo­tond bronzérmet nyert az olaszországi Udinében rendezett junior Európa-kupán, amelyen a 73 kilogrammos súlycsoportban indult. A fiatal cselgáncsozó ezzel jogot szerzett a szeptemberi korosztályos Európa-, valamint az októberi világbajnokságon való szereplésre.

Rögös út vezetett Tóth Botondnak idáig, hiszen a kvalifikációs versenyeket megelőzően bokaszalag-szakadást szenvedett. Az első Európa-kupára sérülten utazott, és nem is tudott a tudásának megfelelően versenyezni. A következő versenyre el sem ment, hogy felépüljön az udinei viadalra, amely az utolsó lehetőség volt, hogy érmet szerezzen, és ezzel kijusson a világversenyekre.

Az olasz városban remek napot fogott ki, és nagyszerű győzelmekkel kezdte az eseményt. Egészen az elődöntőig menetelt, amikor egy apró fi­­gyelmetlenség miatt vereséget szenvedett. A bronz- meccsre összeszedte magát, és egy gyönyörű dobással megszerezte a bronzérmet.

– Az járt a fejemben végig, hogy sikerüljön a kijutás, ám az első viadalon nem tudtam maximálisan terhelni a lábam. Elkeseredtem, mert azt éreztem, hogy ennél csak nehezebb lesz, ráadásul rásérültem, így Prágába el sem mentem. Udinében viszont életem egyik legjobb napját fogtam ki, ahol a legnehezebb meccs az elődöntő volt. Benéztem egy dobást az olasz ellen, de ebben a sportágban van ilyen, ám a bronzmeccset megnyertem – nyilatkozta Kovács Szabolcs tanítványa.

A fiatal cselgáncsozó felkészülésében a Szatymazi Judo SE, valamint a Global Fitness is tevékeny szerepet vállalt.

Tóth Botond (jobbról) az udinei dobogón.
Fotó: Szegedi JSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában