Gőzerővel készülnek a kiírásra

2021.08.19. 11:57

Triatlonversenyt rendeznek Hódmezővásárhelyen, a My575 Challange 3. futama érkezik

Hosszú idő munkája nyerhet értelmet szeptember elején a Suncity Triathlon Team számára. Az együttes is részt vesz a My575 Challange 3. futamának szervezésében, amelynek Hódmezővásárhely ad majd otthont.

Tóth Alex

A világbajnokságot törölték, de így is bőven akad dolga a szegedi Gábe Tamásnak. Archív Fotó: Old Lake Man

Fotó: Tóth Alex

Egyetlen, a koronavírus delta variánsával regisztrált eset miatt újra életbe léptek a szigorú korlátozások Új-Zélandon, a járvány újabb hullámának pusztításától félve az egész országot lezárták.Ennek kapcsán kapott szomorú hírt a szegedi triatlonista, Gábe Tamás, aki korábban jogosultságot szerzett a távoli or­­szágban tartandó Ironman 70.3 világbajnokságon való in­dulásra. Kétméteres távolságtartás, kötelező maszkviselés, a nem létfontosságú helyek be­­zárása, home office – többek között ezek a korlátozások léptek újra érvénybe Új-Zélandon, így szünetelnek a sportesemények is. Bár a 2022 decemberében rendezendő viadal még igencsak messze van, a Tisza-parti sportolót e-mailben tájékoztatták, hogy a járványügyi intézkedések miatt törlik a versenyt.

– Már egyszer elhalasztották a vb-t, így nem érintett jól a hír. Egyelőre képlékeny még, hogy mi lesz a kiírás sorsa. Arról hallani, hogy vagy az Egyesült Államok, vagy Finnország ren­­dezheti meg majd jövőre – kom­mentálta az értesítést Gábe Tamás, és hozzátette, ettől eltekintve bőven akad teendője a Suncity Triathlon Teammel, az egyesület komoly szerepet vállal a szeptember 4-én következő My575 Challange 3. állomásának szervezésében, amelynek Hódmezővásárhely ad majd otthont.

Olimpiai távú (1,5 kilométer úszás, 36 kilométer biciklizés, és 10,23 kilométer futás) országos kiírás lesz, amely első szakaszának a Sun City Szabadidőközpont ad helyszínt, a kerékpár 2×2 sávon, teljes útzárral a 47-es úton lesz, a futást pedig szintén a szabadidőközpontban tartják.

– Egyéniben és váltóban is várjuk a versenyzőket. Örülünk, hogy végre lehetőség nyílik triatlonversenyt rendezni ebben a térségben, a legmagasabb szín­­vonalon szeretnénk véghez vinni a viadalt – mondta lapunknak a Suncity Triathlon Team elnöke, Gábe Tamás.

A világbajnokságot törölték, de így is bőven akad dolga a szegedi Gábe Tamásnak.
Archív Fotó: Old Lake Man

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában