Helyi sport

2021.09.09. 15:31

Bronzérem 25 év után

Bronz- érmet szerzett a törökországi Kocaeliben zajló junior tájékozódásifutó-világbajnokságon a Szegedi Vasutas SE tájfutója, Jónás Ferenc.

Munkatársunktól

Szencz Attila tanítványa a 4,5 kilométeres középtávon végzett a harmadik helyen, ahol 30 ország 140 versenyzője közül sikerült dobogósnak lennie. A kimondottan nehéz, bozótos, köves, és sok tájékozódási kihívást tartogató középtávú futamon a szegediek versenyzője a világ legjobb juniorja között bizonyíthatott, eredménye pedig azt jelentette, hogy 25 év után született újra magyar férfiérem a középtávú futamon. A korábban ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Jónás Ferenc a sprint- számban (amelyet macskaköves terepen, sok lépcsővel, szűk utcával és jelentős szintkülönbséggel Izmitben bonyolítottak le) a legjobb magyarként célba érve a tizedik helyen végzett.

A korosztályos világbajnokság a szerdai pihenőnapot követően ma a hosszú távú, 15 kilométeres távval folytatódik, ahol Jónás Ferenc szintén indul, pénteken pedig váltóban áll rajthoz.

Jónás Ferenc a verseny után elmondta: habár nem ezt tartja élete futásának, mert többször is bizonytalankodott technikai- lag, mégis az eddigi egyik legemlékezetesebb versenye volt, a koncentráció is magas fokon működött, és fizikálisan is jó állapotban érezte magát. Erre a versenyszámra készült mentálisan a legtöbbet. A harmadik helyének nagyon örül, de szerinte egy tökéletes futással akár még fényesebb is lehetett volna ez az érem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában