Helyi sport

2021.09.22. 12:24

Bronzot nyertek

Bronz­érmet szerzett az U17-es, 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar korosztályos válogatott. A csapat tagja volt a DEAC-ban játszó, hódmezővásárhelyi Ságodi Róbert is. A magyar csapat a csoportban a spanyolokat, majd az észteket is legyőzte, a negyeddöntőben pedig a németeket múlta felül.

Az elődöntőben az ukránok jobbnak bizonyultak, a bronzmérkőzésen azonban a házigazda Portugáliát sikerült legyőzni. Hiába húzott el többször is a magyar csapat, a luzitánok rendre visszajöttek, végül a 16–10-es előny már elégnek bizonyult, innen csak négy pontra tudott visszajönni Portugália. A sikerből Ságodi Róbert is alaposan kivette a részét.

– Az is nagy dolognak számított, hogy kijutottunk. Az összetartásoknál egyáltalán nem gondoltuk volna, hogy idáig juthatunk, de aztán egyre inkább elhittük, hogy képesek vagyunk ilyen eredményre. Úgy gondolom, ez volt az egyik kulcsa annak, hogy bronzérmet szereztünk – összegzett a tornát követően Ságodi Róbert.

A vásárhelyi kosaras kiemelkedően teljesített a torna alatt, amit az is jelez, hogy a szervezők beválasztották a torna álomcsapatába.

A korosztályos Eb-t meseszép helyszínen játszották, igen hangulatos helyen léphetett pályára a magyar csapat: mindezt megerősítette Ságodi Róbert is, a kilátás kihatással volt a meccsek hangulatára is.

Mint hozzátette, a jövőben is szívesen játszana a korosztályos válogatottakban.

– A negyeddöntőben megsérült a bokám, úhgyogy most rehabilitáció és egy kis pihenés következik, majd jöhet az öt az öt elleni szezon – zárta Ságodi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában