Férfi kézilabda

2021.09.15. 20:37

Fordulatos meccsen döntetlent játszott a Pick Szeged a BL-nyitányon

Izgalmassal meccsel nyitotta a Bajnokok Ligája-szezont a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A félidőben vezetett, majd a hajrában háromgólos hátrányból mentett pontot Montpellier-ben.

Becsei Dávid

Montpellier, 2021. szeptember 15. Bodó Richárd, a Pick Szeged (j) és Gilberto Duarte, a Montpellier HB játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport elsõ fordulójában Montpellier-ben 2021. szeptember 15-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Mondhatni legerősebb összeállításában utazott el Montpellier-be a Pick Szeged, hiszen Juan Carlos Pastor vezetőedző mindössze Luka Stepancicra nem számíthatott sérülés miatt. A hazaiak trénere, Patrice Canayer is hasonló cipőben járt, ő olimpiai- és világbajnok jobbátlövőjére, Valentin Porte-ra nem számíthatott hasizomsérülés miatt.

Villámrajtot vettek a Tisza-partiak Montpellier-ben. Hat perc játék után már 6–1-re vezetett a Pick. Radivojevics és Frimmel a két szélről lőtt vajkézzel, de Garciandía és Bodó is elsüllyesztett egy-egy bombagólt a volt szegedi játékos, Marin Sego kapujában.

Sejthettük, hogy ez a lendület nehezen vihető végig hatvan percen át, de a hazaiak nem időkéréssel, több cserével jöttek vissza a mérkőzésbe. Negyedórát követően már csak kettővel vezetett a Pick, majd a 17. percben 6–9-nél kértek időt a franciák. Bár Mikler is bemutatott egy-két védést, az igazi bravúrokat – többek között Radivojevics hétméteresének hárításával – Sego szállította. A 24. percben Gudmundsson egyenlített 11–11-nél, de Frimmel gyorsan visszalőtte a vezetést egy pimasz büntetővel.

Ott lógott a levegőben a Montpellier egyenlítése többször, de vezetésért egyszer sem támadhattak. Beállóban Bánhidi Bence rendre megjátszható volt, aki öt hétméterest harcolt ki a szünetig, amelyben eggyel vezetett a Szeged.

A megsérült Blonz helyén nyolc góllal mutatkozott be Frimmel szegedi mezben a Bajnokok Ligájában.
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Megújult a második félidőre a Montpellier, rögtön átvette a vezetést. A szegedi támadásokat Martins fonta leginkább, a széleket ekkor már szinte sosem sikerült megjátszani. 20–18-ról még gyorsan egyenlített a Pick. Döntetlen körüli eredménnyel folyt a meccs a hajráig, amikor Panic és Simonet góljaival négy és fél perccel a vége előtt már 29–26-ra vezettek a franciák. Hét a hat elleni játékkal egy perc és negyven másodperc volt hátra, egyenlített a Szeged, majd egy Mikler-védés egy pontot jelentett a nyitányon. Szombaton 16 órakor már Tatabányán játszik bajnokit a Pastor-csapat.

Montpellier (francia)–Pick Szeged 29–29 (14–15)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Montpellier, Sud de France Arena, 4500 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).

Montpellier: Sego – Y. Lenne 2, Panic 3, Gudmundsson 3, Duarte 3, Moscariello 1, Descat 3/1. Csere: Bonnefoi (kapus), D. Simonet 3, A. Lenne, Bos 1, Villeminot 2, Bataille, Pellas 3, Wallinius 3, Nacinovic 2. Vezetőedző: Patrice Canayer.

Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 5/1, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Blonz. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Frimmel 8/5, Martins 2, Tönnesen 1, Mackovsek 1, Sostaric 3, Henigman, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 2/2, ill. 7/6.

Kiállítás: 8, ill. 2 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában