Felkerült a nevük a táblára

2021.09.14. 12:42

Kárász Anna és Kopasz Bálint is immáron a sportág örökös bajnoka

Négy új név került fel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség dicsőségfalára: hétfőtől a sportág örökös bajnokának vallhatja magát Kárász Anna és Kopasz Bálint is.

Munkatársunktól

Budapest 20210913 Kajak-kenu šrškšs bajnokok Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Árvai Károly

Az örökös bajnoki címet az érdemli ki, aki legalább öt világbajnoki címet szerez és/vagy olimpiai, paralimpiai aranyérmes lesz. Idén nyáron négy sportoló szerzett olimpiai bajnoki címet, így Kiss Péter Pál és Tótka Sándor mellett a Szegedi Vízisport Egyesület versenyzője, Kárász Anna, valamint a Győr algyői kajako­­sa, Kopasz Bálint neve is felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség márványtáblájára.

A hétfőii eseményen Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke köszöntőjében kiemelte, a tokiói volt az idén 80 éves szövetség második legeredményesebb szereplése, 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel megnyerték a sportági éremtáblázatot és a pontversenyt is az olimpián, a paralimpián pedig az első aranyérmüket gyűjtötték be.

Kopasz Bálint (balról az első) és Kárász Anna (jobbról a második) neve is ott áll a dicsőségfalon. Fotó: Árvai Károly/MW

A K1-1000 méteres számban 1968 után első magyarként aranyérmet szerző Kopasz Bá­­lintot a nagy előd, Hesz Mihály méltatta, aki Mexikóvárosban ért célba elsőként ebben a számban.

– Nagy örömmel néztem a döntőt, elárulhatom, hogy azóta már többször is visszanéztem. Gratulálok nektek, átvettétek a stafétabotot

– mond­­ta a 77 éves Hesz Mihály.

– Anna óriási küzdő, és amikor lehetőséget kapott, mindig kihozta magából a maximumot. Nagyon megérdemelte, hogy felkerüljön a neve a táblára

– fogalmazott Hüttner Csaba a szegediek ki­válóságáról, Kárász Annáról. A szövetség elnöke mellett a már visszavonult, háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella is kiemelte, hogy Kárász Annának egy sérülés után kellett visszajönnie, egyben fel­­­idézte pályafutása legfontosabb pillanatait.

A mostani ünnepség után immár 58 név szerepel az örökös bajnokok falán a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában