Perényi Lídiával a soraiban játszott a válogatott

2021.09.20. 09:04

Küzdelmes búcsú Portugáliától

Mindkét mérkőzését elveszítette a magyar női U17-es, 3×3-as korosztályú válogatott a Portugáliában megrendezett Európa-bajnokságon.

A franciák elleni nyitómeccs Perényi Lídia sikeres büntetőjével kezdődött: a Szeged KE tehetsége is ott volt ugyanis a korosztályos válogatottban. 5–5-ig nagyszerűen tartotta magát a magyar csapat, majd innen öt francia pont következett. A folytatásban már nem tudott visszakapaszkodni a magyar csapat, a franciák vé­­gül 14–6-ra nyertek.

Még ugyanezen a napon, csupán egy óra elteltével jött a második csoportmeccs, a há­­zigazda Portugália várt a lá­nyokra. Földi Attila szövetségi edző csapata ismét egy hasonló meccset játszott, ráadásul ugyanúgy indult ez a meccs is, mint az első találkozó: Perényi Lídia ugyanis büntetőből volt eredményes. Hét perc elteltével csak 9–8 állt az eredményjelzőn. Az utolsó három perchez közeledve azonban négy pontra meg tudtak lépni a luzitánok, de a hajrában Zsámár Panna duplájával sikerült egyenlíteni. 16–16-ról következhetett a hosszabbítás, ahol viszont óriási izgalmak után a portugálok nyertek, még úgy is, hogy büntetőt hibáztak.

A Szeged KE játékosával fel­­álló magyar csapat így csoportja harmadik helyén végzett, és véget ért számára a kontinenstorna.

Eredmények:

Franciaország–Magyarország 14–6

Magyarország: Perényi Lídia 1, Dávid Mia, Nagy Réka Andrea 2, Zsámár Panna 3.

Magyarország–Portugália 16–18 – hosszabbítás után

Magyarország: Perényi Lídia 2, Dávid Mia, Nagy réka 7, Zsámár Panna 7.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában