Helyi sport

2021.09.30. 17:52

Péntek hajnalban elindul haza a Szedeák

Utolsó napját töltötte az oroszországi Krasznojarszkban a Naturtex-SZTE-Szedeák. A magyar bajnoki bronzérmes csapat péntek hajnalban elindul haza, hogy magyar idő szerint délután már Budapesten legyen.

Munkatársunktól

Fotó: DM

Kellemes hangulatban telt az utolsó Krasznojarszkban töltött nap a Naturtex-SZTE-Szedeák számára. A koronavírus szabályokat ekkor már nem vették olyan komolyan, így a csapat tagjai kimehettek egy sétára a szállodától nem messze lévő Jenyiszej folyó partjához. Az látszik azért, hogy az orosz várost nem a turizmusra építették fel. Folyópart ide vagy oda, gyakorlatilag fű és bokrok övezték a Jenyiszejt, így csak a hídról lehetett megtekinteni a folyót.

A Jenyiszej folyó. Fotó: DM

Csütörtökön délelőtt egyébként bár óriási volt a forgalom, gyalogosokat viszont alig lehetett látni az utcán, és a boltokban sem volt zsúfoltság.

Krasznojarszki utcakép. Fotó: DM

A délután már fakultatív programmal telt, szóba került ugyan a szerdai, Bayreuth elleni meccs is a kosarasok között, de leginkább már a következő feladatokra, na meg a jókedvre koncentráltak a kosarasok. Jesse Hunt tegnap nagyon maga alatt volt, az ausztrál légiós pont nélkül zárt a németek ellen, de mára már ismét a mosolygósabb éne került elő.

Akadt néhány pillanat, amikor azért nem ez volt előtérben, ugyanis a csapat amerikai játékosainak Magyarországra való beutazásához újabb PCR-teszten kellett résztvennie a külföldi játékosoknak, a magyar állampolgárok esetében nincs szükség erre.

Az este viszont korán aludni tértek a Szedeákosok, hiszen helyi idő szerint pénteken 3.30-kor indulnak ki a reptérre, ahonnan 6 órakor indul a repülőgép Moszkvába. Itt ugyan néhány órát várnia kell a Tisza-partiaknak, de mivel most visszafele ugranak az időzónákban, ezért pénteken nagyjából 16 órakor már a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren lesznek, ahonnan majd busszal térnek vissza Szegedre.

Sok idejük viszont nem lesz kipihenni majd az utazást, hiszen jövő szerdán, október 6-án jön a szezon első hazai bajnokija, amikor is a Kaposvár érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában