Nyugodt játék és 39 gól

2021.09.18. 18:20

Pick Szeged-győzelem Tatabányán, Bombac megsérült

Jó játékkal nyerte meg első bajnoki rangadóját 39–28-ra Tatabányán a Pick Szeged a férfi kézilabda NB I.-ben idén. Dean Bombac vádlisérülést szenvedett, aggódhatnak érte a címvédő szurkolói.

Becsei Dávid

20210811 Szeged PICK Szeged-Dabas férfi kézilabda edzőmérkőzés. Képen: Matej Gaber (#22) Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Két helyen változott a Pick Szeged Tatabánya elleni kerete a Montpellier-ben beírtakhoz képest. Kisebb sérülés miatt kikerült Blonz, valamint Rosta, helyükre pedig két fiatalt, Rea Barnabást és Hegedűs Patrikot nevezte be Juan Carlos Pastor. Vladan Matics listája sem volt teljes, két magyar válogatott kézilabdázójára, Juhász Ádámra és Bartucz Lászlóra sem számíthatott.

Az első fordulóban demoralizáló, 30–22-es, nem várt vereséget szenvedett a Tatabánya Gyöngyösön. Erre emlékezve nem volt meglepő, hogy az egykori Bányász lendületesen és nagy akarattal kezdett a bajnoki címvédő ellen. Bodó és Zdolik kezdeti gólpárbaja (2–2) után a válogatott kerettag Győri Mátyás jó irányítójátékának köszönhetően 4–2-re és 5–3-ra vezettek a hazaiak.

Nagyjából a tizedik perc környékére viszont elérte az üzemi hőfokot a Pick védelme, aminek köszönhetően a tatabányaiak többször lefagytak. Gyors gólokkal átvették a vezetést a Tisza-partiak, majd a 17. percben már azért kért időt Matics, mert először vezetett hárommal a Szeged. Ekkor 7–10 állt a Földi Imre Sportcsarnok eredményjelzőjén.

Innentől kezdve teljesen dominálta a találkozót a vendégcsapat, egy-két Wyszomirski-védéstől függetlenül is folyamatosan lépett el a Tatabányától a Pick Szeged, amely a szünetben 17–11-re vezetett.

A második félidőben Bombac megsérült, társai segítették le a pályáról. A fáradt hazaiak ellen egyre több gólt szerzett Radivojevics és Frimmel révén a Szeged, míg felállt fel ellen Kent Robin Tönnesen tartott sikeres lőgyakorlatot, hétszer. A legnagyobb különbség az utolsó másodpercben alakult ki, 39–28-ra nyert a Pick Szeged.

A következő héten két mérkőzés vár a Pickre, mindkettő az újszegedi sportcsarnokban. Szerdán 18.45-re a horvát „örökös” bajnok RK PPD Zagreb érkezik a Bajnokok Ligája második fordulójában Szegedre, míg szombaton 18 órakor az a Csurgó lesz az ellenfél, amely legutóbb amikor itt járt, 2020 novemberében 33–30-ra nyert.

Juan Carlos Pastor: – Nyugodtan és jól kézilabdáztunk, az első félidőben egy nagyobb különbséget alakítottunk ki. Ennek köszönhetően a szünet után nyugodtabban játszhattunk. Jól védekeztünk és támadtunk, kihasználtuk a Tatabánya hibáit támadásban, amelyekből gyors gólokat lőttünk. Örülünk a győzelemnek, de a védekezéssel nem vagyok elégedett, mert sok gólt kaptunk, ebben javulnunk kell.

Grundfos Tatabánya KC–Pick Szeged 28–39 (11–17)

Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.

Grundfos Tatabánya KC: Wyszomirski – Hornyák P. 2, ANCSIN 4, GYŐRI 2, Stojnic 1, ZDOLIK 7, S. Sunajko 2. Csere: Perényi (kapus), Fotache, Balogh 3/3, Usal 3, Bodnár 2, Molnár B., Bálint B. 1, Hornyák B. 1. Vezetőedző: Vladan Matics.

Pick Szeged: Alilovic – Sostaric, Garciandía 2, Gaber, BÁNHIDI 6, BODÓ 5, FRIMMEL 6/2. Csere: Mikler (kapus), Bombac 3, TÖNNESEN 7, MACKOVSEK 4, Martins 2, RADIVOJEVICS 4, Henigman, Hegedűs P., Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.

Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában