Egy kis mozgás az indián nyárban

2021.09.14. 15:21

Sportünnepet tartottak a Szegedi Vízitelepen – Galéria

Sportolási lehetőségek tárházával várta a kilátogatókat az Országjáró Családi Mozgásfesztivál a Szegedi Vízitelepen. A Tisza partján olimpikonok társaságában több tucat sportágat próbálhattak ki a résztvevők.

Tóth Alex

20210912 Szeged Családi sportnap a Felső-Tisza parti vízitelepen fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Alaposan belemozogtak az indián nyárba a szegediek vasárnap a Felső Tisza-parti Vízitelepen: az Országjáró Családi Mozgásfesztivál a napfény városába érkezett, és jobbnál jobb, ötletesebbnél ötletesebb programokkal várta a kilátogatókat.Hamar elkezdtek érkezni az emberek, akik belépve a Vízitelep területére a szegedi Tornádó Teammel egyből kipróbálhatták a görkorcsolyát. Mellette foglalt helyet a nap két nagy sztárja, a részeg bicikli névre hallgató járgány és a részeg szemüveg nevű eszköz, amelyekkel végigmenve a felépített akadálypályákon garantált volt a nevetés.

Beljebb haladva a telepen az ember szeme elé tárult a kis túlzással megszámlálhatatlan lehetőség. Volt, aki kézilabdázott, voltak, akik a vívásban je­­leskedtek. Kilátogatott az ATSK Szeged, így az asztaliteniszezésnek is lehetett hódolni, míg lent a Tisza partján csoportos jógázással indult a nap.

Aki nem talált magának megfelelő sportot a szárazföldön, az a vízben is mozoghatott, ugyanis mind a kenuzást, mind a sárkányhajózást ki lehetett próbálni. Utóbbi nagy népszerűségnek örvendett, már rögtön az első turnus megtelt lelkes regisztráltakkal, akik egy hozzáértő kormányos gyorstalpalóját elsajátítva az ő felügyelete mellett vághattak neki az evezésnek.

Érdemes volt végigjárni az imént a teljesség igénye nélkül felsorolt állomásokat, mert azok a regisztráltak, akik legalább tíz sportágat kipróbáltak, jogosultságot szereztek a későbbi nyereményjátékban való részvételre. Ahogy telt az idő, megérkeztek az esemény sztárvendégei is. Négy olimpikon fogadta el a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség meghívását, akik nemsokkal megérkezésük után akcióba lendültek, hiszen a szervezők által kitalált sorverseny kapitányai voltak.

A csapatok élén a Tokióban olimpiai bajnoki címet szerző Lőrincz Tamás birkózó, az ötkarikás ezüstérmes cselgáncsozó Ungvári Miklós, a bronzmedált nyert Kovács Sarolta öttusázó és a Haász SZUE olimpiai negyedik helyezett kiváló nyílt vízi úszója, Olasz Anna álltak.

– Ez az első ilyen családi napom. Nagyon boldog vagyok, hogy meghívtak, hiszen mindig öröm látni, hogy ennyien sportolnak, szerintem ez nagyon fontos

– mondta lapunknak a „hazai pályán” szereplő szegedi Olasz Anna a sorverseny előtt.

A vetélkedőt végül Ungvári Miklós csapata nyerte meg, aki már az első feladat előtt jelezte, komolyan veszi a dolgot, hiszen az egyik állomáson található gólyalábak segítségével érkezett a sorakozóhelyére.

Nagyszerű programon vehettek részt tehát a szegediek, minden kilátogató igazi minőségi idővel gazdagodott. A szervezők igencsak kitettek magukért, hiszen a több tucat sportág között mindenki megtalálhatta azokat, amelyekben örömét lelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában