Vasárnap a veretlen Szentlőrinc érkezik a szegedi Szent Gellért Fórumba

2021.09.10. 08:15

Visszavágynak a győztes útra

A kéthetes válogatottszünet után folytatódik a labdarúgó NB II., amelynek hetedik fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 17 órakor a Szent Gellért Fórumban a veretlen Szentlőrincet fogadja.

Mádi József

20210829 Szombathely Merkantil Bank Liga NB II. SZOMBATHELYI HALADÁS - SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #46 SIMON ÁDÁM, #21 HORVÁTH RAJMUND GÁBOR

Fotó: Unger Tamás

Egymás után négy mérkőzésen nem tudott nyerni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a labdarúgó NB II.-ben, így nyugodtan mondhatjuk, az eredménytelen szakasz után jól jött a válogatott világbajnoki selejtezői miatti szünet. Ezen a véleményen van a csapat vezetőedzője, Dragan Vukmir is.

– Úgy érzem, ezen két hét alatt rendeztük a sorokat – mondta Vukmir a tegnap dél­előtti edzés előtt.

– Sajnos volt két gyenge meccsünk a Dorog és a Haladás ellen, a Tiszakécske elleni viszont nem sorolom ide, hiszen ha gólt szerzünk a 11-esből, egészen más a helyzet, főleg mert ezen a találkozón legalább voltak lehetőségeink. A másik két, már említett csapat elleni vereség engem is meglepett, de jól jött a szünet. Megbeszéltük a hibákat, tisztáztuk a feladatokat, videón elemeztük a játékunkat. Kilenc hónapja dolgozom a klubnál, másfél hét alatt tudtuk le ezt a három meccset, a többi időszakban viszont jól szerepeltünk, így azt gondolom, nincs még tragédia. Rendeztük a fejeket, így az enyémet és a játékosokét is, itt a lehetőség a javításra, és a nyerő szériába visszakerülni.

Azt gondolnánk, a hat összecsapáson kapott négy góllal – amelyből egy 11-esből született – elégedett a szakember, ám ez cseppet sincs így.

– Ha gólt kapsz, az azt je­lenti, hibáztál, nem koncentráltál kilencven percen keresztül – nyilatkozta Vukmir. – A Haladás szinte egy kaput eltaláló lövéssel nyert, pedig lehetett volna blokkolni. Megbeszéljük a meccsek előtt, mit kell csinálni, ehhez képest védekezési hibákból kaptuk a gólokat, és mennünk kellett az eredmény után. Stabilnak kell lenni, és ha hátul az vagy, akkor van kilencven perced a győzelem kiharcolására.

Az NB II.-ben egyik mérkőzés sem egyszerű, ez alapszabály. Így a Szentlőrinc elleni vasárnap 17 órakor a Szent Gellért Fórumban kezdődő találkozó sem lesz az. A baranyaiak ráadásul még veretlenek, és az egyik legjobbjuk az éppen Szegedről távozott támadó, Grumics Miroszlav.

– Szeretném ugyanazt látni, mint az eddigi meccsek nagy részén, azaz agresszív támadójátékot, amelyek révén kialakítjuk a helyzeteket – vélte Vukmir. – A szurkolók lássák azt, hogy dominálunk, megyünk előre, miközben hátul stabilak vagyunk. A Szentlőrinc masszív együttes, de ez nem újdonság, ráadásul szinte teljesen kicserélődött a kerete. Vissza kell találni a győztes útra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában