Jó formában a teniszező

2021.10.14. 06:59

A budapesti tornagyőzelem után Antalyában is nyert Drahota-Szabó

Ismét komoly sikert ért el a szegedi Drahota-Szabó Dorka. A Hajnal Tenisz Iskola játékosa a svéd Caijsa Hennemann társaságában megnyerte a W25 (25 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női verseny) budapesti torna páros versenyszámát.

Munkatársunktól

Páros győzelem. Drahota-Szabó Dorka (jobbról) a társával. Fotó: Hajnal TI

A negyedik kiemelt duó legyőzte a magyar Bartha, Kántor (6:3, 6:2), majd az első helyen kiemelt szlovén Radisic, Potocnik (7:6, 6:3) kettőst, a döntőben pedig a szintén magyar Szabanin, Nagy A. párosnál bizonyult jobbnak.

Drahota-Szabó ezzel egy újabb történelmi tornagyőzelmet aratott, hiszen szegedi játékos még nem nyert ilyen magas kategóriájú versenyt. A kiválóság egyre jobb formába lendül, mint ahogy ez a siker is ezt mutatja, hiszen az országos bajnoki cím után egy nemzetközi tornagyőzelmet is bezsebelt.

Páros győzelem. Drahota-Szabó Dorka (jobbról) a társával. Fotó: Hajnal TI

– Keményen dolgoztunk az elmúlt időszakban, amelynek meglett az eredménye. Tanítványom a budapesti viadal után Törökországba utazott, ahol két 15 ezer dollár összdíjazású nemzetközi versenyen szerepel remélhetőleg szép sikerrel

– nyilatkozta Hajnal István vezetőedző.

A legelső, sikeres fellépésén már túl is van a szegedi teniszező: az Antalya 27 elnevezésű törökországi W15 viadal első fordulójában az ománi Fatma Al-Nabhani ellen kezdett, és Drahota-Szabó – aki 707. a WTA ranglistáján, míg ellenfele 907. – három játszmában, 6:3, 1:6, 6:1-re nyert.

A folytatásban a nyolcaddöntőben a román Dadaciu vár a szegedi teniszezőre, aki egy szlovén versenyzőt búcsúztatott két játszmában.

Ifjabb Thékes még veretlen

Ifj. Thékes István 2021-ben megőrizte hazai veretlenségét, és megnyerte a szenior teniszezők országos bajnokságát a +45-ös korosztály egyes kategóriájában. A 32-es táblán megrendezett verseny döntőjében a budapesti Halászy Tamást győzte le 7:6, 6:3-ra, miután az elődöntőben a szintén fővárosi Szatmári Árpád felett aratott 6:3, 6:1-es győzelmet. Ifjabb Thékes a hazai versenyeken jelenleg még szettveszteség nélkül áll és 2021-ben immár 12 versenysiker áll a neve mellett.

A sikereknek köszönhetően a horvátországi Umagban rendezett szenior csapat-világbajnokságon válogatottként képviselte hazáját szeptemberben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában