Felülmúlta önmagát a versenyen

2021.10.02. 13:49

A szegedi Bíró André hazai pályán játszhatott a Gellért Szabadidőközpontban rendezett ob-n

A szentesi Drahota-Szabó Dorkához hasonlóan Bíró André is nagyszerű teljesítményt nyújtott a Szegeden megrendezett felnőtt országos teniszbajnokságon, amelyen egyéniben harmadik, párosban pedig második helyen zárt.

Tóth Alex

Nehéz volt feldolgoznia a páros döntőt Bíró Andrénak. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Nem voltak nagy elvárásaim, csak jó meccseket szerettem volna játszani Szegeden

– kez­­dett bele élménybeszámo­lójába a Délmagyarország ér­deklődésére a GYAC szegedi teniszezője, Bíró André.

A ki­­váló játékos a Gellért Szabad­időközpontban megrendezett Naturtex-kupa névre keresztelt országos bajnokságon is bizonyította remek képességeit, hiszen egyéniben egészen a bronzéremig menetelt, míg párosban nagyon kevés választotta el a végső győzelemtől, végül egy végletekig kiélezett mérkőzésen veszített az egyéni bajnok Valkusz Mátéval az ol­dalán.

Nehéz volt feldolgoznia a páros döntőt Bíró Andrénak. Fotó: Karnok Csaba

– A verseny egyéni részében, úgy gondolom, hogy felülmúltam önmagam azzal, hogy elődöntőt játszottam

– folytatta, majd kitért a nem mindennapi körülmények között elveszített férfi páros mezőny fináléjára is, amelyben meccslabdáról kaptak ki.

– Nagyon nehéz volt feldolgoznom, hogy ilyen körülmények között veszítettünk. Kicsit könnyes lett a szemem, mikor kezet fogtunk a hálónál, és nem mi mentünk le a pályáról győztes félként. Mátéval egyébként mikor egymás ellen játszunk, ellenfelek vagyunk, de a pályán kívül nagyon jó barátom, így öröm volt vele egy oldalon teniszezni – emlékezett vissza.

Bíró André szegedi származású, ezért neki különösképpen fontos volt, hogy hazai pá­­lyán bizonyítson. Ebben tá­mogatásukkal sokan segítettek neki a Gellért Szabadidőközpont lelátóin.

– Nagyon örültem, hogy Szegeden játszhattam, ez nagy motivációt adott, hogy minél tovább bent legyek a versenyben. A családom, illetve sok barátom kijött szurkolni, ami jólesett, erőt tudtam meríteni a szurkolásukból – zárta mosolyogva a GYAC országos bajnoki ezüst- és bronzéremmel zárt kiválósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában