2000 néző előtt

2021.10.12. 19:48

Magabiztosan nyert a vendégcsapat a Szent Gellért Fórumban – Galéria

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a szegedi Szent Gellért Fórumban fogadta Németországot az Európa-bajnoki selejtezők 4. fordulójában. Az esélyesebb vendégek 2000 néző előtt biztosan nyertek.

Mádi József

Szeged 2021.10.12. Szent Gellért fórum Magyarország - Németország U21 labdarúgó mérkőzés Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar Képen: Fotó: Török János délmagyar TJ DM

Szeged megint kitett magáért. A női felnőtt-válogatott két, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésén is jó hangulat uralkodott, majd a lengyelek ellen 800, Németországgal szemben pedig már 2000 szurkoló (közte sok-sok gyerek, illetve németek is) jött ki a Szent Gellért Fórumba. A magyar keretben ott volt a Szeged-Csanád GA védője, Temesvári Attila is.

A csoport állásából és a nyári eseményekből – a németek nem vesztettek még pontot, és megnyerték a részben magyarországi rendezésű korosztályos Európa-bajnokságot – is következett, hogy Németország dominálta a meccset, és sajnos már az ötödik percben vezetéshez jutott, amelyhez kellett egy védőhiba.

Az első veszélyes magyar helyzet a Milan védője, Kerkez Milos bal oldali megugrása révén alakult ki, a beadás magas és hosszú volt az érkezőknek. A kezdeti megilletődöttség elmúlt, a csapatkapitány Szendrei (MOL Fehérvár) révén pedig a 20. percben jött az első kapura tartó próbálkozás (fejes). Aztán a 32. percben Tillman (Bayern München) kegyetlenül bevágta a labdát a bal felső sarokba.

Parádés kontra után robbant a stadion, Skribek (Zalaegerszeg) lapos passza után Kiss Tamás (Cambuur) szépített a 39. percben.

A szünet után Kerkez kétszer villant, előbb magas volt a beadása Némethnek (Genk), majd pontos, utóbbi esetben a kapus kezében kötött ki a labda a támadó lövése után. És ahogy korábban, most is a semmiből jött a német gól: egy felszabadító kísérlet találta el Shuranov (Nürnberg) lábát, amelyről átpattant a labda a kapus Hegyi (West Ham) fölött.

Nagy különbség nem volt a két csapat között, közel egyformán nyerték meg a párharcokat, ám a németek sokkal dinamikusabbak voltak. Hegyi biztosan védte Keitel (Freiburg) lövését, ám Krausß közeli helyzeténél már nem tehetett semmit, 1–4.

Részsikerei voltak Gera Zoltán tanítványainak, ám a jobb nyert Szegeden.

Magyarország–Németország 1–4 (1–2)

U21-es labdarúgó világbajnoki selejtező, B csoport, 4. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 2000 néző. Vezette: David Coote (Hatzidakis, Davies – angolok).

Magyarország: Hegyi – Varju, Mocsi, Csontos (Csonka, 75.) – Szűcs K. (Bukta, a szünetben), Baráth, Szendrei (Csongvai, 83.), Kerkez – Kiss T., Skribek (Komáromi, 75.) – Németh A. (Bárány, 75.). Szövetségi edző: Gera Zoltán.

Németország: Philipp – Mbom (Beyer, 67.), Bauer, Thiaw (Kotchap, 71.), Katterbach – Keitel (Bätzner, 71.), Stiller – Schade, Tillman (Knauff, 67.), Burkardt – Shuranov (Krauß, 59.). Szövetségi edző: Antonio Di Salvo.

Gólszerzők: Kiss T. (39.), ill. Schade (5.), Tillman (32.), Shuranov (53.), Krauß (66.).

Sárga lap: Mbom (14.), Csontos (34.), Burkardt (45+1), Schade (57.), Kerkez (73.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában