nem volt ellenszer a norvégok ellen

2021.10.14. 21:13

Máthé boldogan távozhatott Szegedről – Fotók

Hullámzó első félidő után már négygólos hátrányban volt a Pick Szeged, amely a kézsérülés miatt hiányzó Bombac nélkül 34–30-as vereséget szenvedett az Elverumtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában.

Becsei Dávid

Szeged – 2021.10.14. Pick Szeged-Elverum férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés a sportcsarnokban. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Fordult a kocka. Az első, augusztusi közös felkészülési mérkőzés előtt még a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata köszöntötte az Elverumot a közelgő hetvenötödik születésnapja alkalmából. Csütörtök este viszont a norvég klub kedveskedett a házigazdának egy levéllel, amelyben kiemelték, hogy milyen fantasztikus atmoszféra fogadja mindig őket az újszegedi sportcsarnokban, az épülő új arénában pedig sok sikert kívánnak a Tisza-partiaknak.

Miután bemutatták a pályára lépő játékosokat, egy szomorú pillanat előzte meg a kezdő sípszót. A norvég Kongsberg városában szerdán egy férfi öt személyt megölt íjjal, valamint többeket megsebesített, emiatt egyperces némacsenddel emlékeztek meg a csarnokban az ártatlan áldozatokra.

Hosszú idő után ismét vendégszurkolóktól volt hangos az újszegedi sportcsarnok F szektora. Kilenc, végig nagyon lelkes norvég érkezett a csapattal, akik a szünetben apró ajándékokkal kedveskedtek vendéglátóiknak.

Miután Martins kiharcolta és Radivojevics belőtte a hétméterest (1–0), a következő percek a magyar válogatott játékosokról szóltak. Máthé löketét Mikler védte, a másik oldalon pedig Bánhidi fordult be sikeresen. Máthé gyönyörű pattintott asszisztjából talált be Langaas, majd jött még egy Bánhidi-találat Bodó passzából úgy, hogy oda se nézett.

4–4 után két hiba a szegediektől támadásban, a norvégok elléptek 4–6-ra. Bánhidi előbb sárga lapot, majd kétperces büntetést kapott, ami alatt 5–8-ig futott az Elverum. Ez meg is mutatta, mennyire fontos láncszeme a Szegednek a világklasszis beálló. Visszaérkezésével a 14. percben már 9–9 állt az eredményjelzőn.

Hullámzott a játék. Rengeteget rontott a Pick támadásban, de védekezésben sem volt áthatolhatatlan. Olyannyira nem, hogy a 22. minutumban már 15–11-re vezettek a norvégok. Ezt Mikler négy óriási védésével és Sostaric góljaival a 26.-ra ledolgoztuk (15–15). A szünetre viszont ismét négygólos hátrány jött össze, a rendkívül pontatlan támadások miatt.

Elverum-góllal indult büntetőből a második félidő, amely végig arról szólt, hogy rohant az eredmény után a Pick, míg a vendégek felszabadultan kézilabdáztak. Mikler hiába védett hetest, állandósult a négy-ötgólos különbség. Sajnos a szünet után a szegedi pontszerzés sem volt ott a levegőben, a hét hat elleni támadások sem hozták áttörést. A vége 30–34, szombaton 18 órakor már a Komló érkezik bajnokira az újszegedi sportcsarnokba.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a vendégeknek, ma nem volt esélyünk nyerni. Rosszul kezdtünk, támadásban sok problémánk adódott, illetve Mikler védései után sem szedtük össze mindig a kipattanókat. Nem jött jól nekünk a tizenöt nap pihenő, az ilyen szüneteket is meg kell tanulnunk kezelni. Köszönjük a csodálatos hangulatot a szurkolóknak, mindent megteszünk, hogy minél hamarabb kijavítsuk a hibáinkat.

Bánhidi Bence, a Pick Szeged játékosa: – Gratulálok az Elverumnak, nagyot játszott. Úgy érzem, végig futottunk az eredmény után, amiben nagyon elfáradtunk. A 20. perc környékén felálltunk a rossz kezdésből, utána viszont ismét volt egy rossz periódusunk. Rengeteget hibáztunk a kapussal szemben, remélem, a jövőben sokkal jobban játszunk majd.

Börge Lund, az Elverum vezetőedzője: – Először is köszönöm Pastornak és Szegednek a mérkőzést és a vendéglátást. Mindig is nagyon tiszteltem ezt a csapatot, különlegesen játszik. Bombac nélkül is nagyszerű teljesítményt nyújtottak a hazaiak Martinssal irányítóban. Nekünk ez egy fantasztikus eredmény, büszke vagyok a fiúkra.

Máthé Dominik, az Elverum játékosa: – Köszönöm a szegedi szurkolók meleg fogadtatását. Boldog vagyok, mert egy nagyon magas hőfokú meccsen mutattuk a legszebb arcunkat. Sok időnk volt felkészülni a Szegedre, nagyon jó meccset játszottunk ellenük.

 

Pick Szeged–Elverum (norvég) 30–34 (15–19)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2800 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

Pick Szeged: MIKLER – Radivojevics 5/4, Garciandía, Martins 5, Bánhidi 6, Bodó 2, Blonz 1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, MACKOVSEK 5, Rosta 1, Tönnesen 1, Frimmel 1, Sostaric 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Elverum: IMSGAARD – Lien 2, MÁTHÉ 6, FINGREN, Johnsson 3, Langaas 2, HELDAL 5. Csere: Fries (kapus), GRÖNDAHL 9/4, Solstad 2, PETTERSEN 4, Hedberg 1, M. Nielsen. Vezetőedző: Börge Lund.

Hétméteres: 5/4, ill. 6/4.

Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában