Jogosan hittek magukban

2021.10.22. 09:06

Sikerre vezette a Pick Szegedet, hogy változtatott védekezési stílusán

Hétgólos hátrányban sem omlott össze a Pick Szeged Kielben, amely Mario Sostaric szerint megmutatta karakterét. A 32–32-es döntetlen után már vasárnap 17 órakor pályára lép, a Fejér B.Á.L. Veszprémet fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Becsei Dávid

Imanol Garciandía fontos gólokat szerzett és asszisztokat osztott ki a jobbszélre. Archív Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Archív Fotó: Karnok Csaba

Mindössze hat nap telt el az El­­verumtól elszenvedett hazai vereség és a kieli idegenbeli fellépése között a Pick Szeged­nek. A norvég bajnok ellen leginkább a szegedi védekezéssel nem lehettünk elégedet­tek. Akkor nem igazán állt össze a fal a bravúrt bravúrra halmo­­zó Mikler Roland előtt, míg Né­metországban az első perctől kezdődően jól mozgott a Tisza-parti védelem.Rögtön sikerült elbizonyta­lanítani a németek egyik legnagyobb csillagát, Domagoj Duvnjakot.

Imanol Garciandía fontos gólokat szerzett és asszisztokat osztott ki a jobbszélre.
Archív Fotó: Karnok Csaba

A horvát világklasszis három lövésből nulla góllal kezdett, de jól működtek a hatosfalból a kilépések, ebben a remeklő Nik Henigman mellett Borut Mackovsek jeles­kedett. Ez a magabiztosság a védekezésből támadásba is gyorsan átmentődött, így ne­­gyedóra elteltével már ötgólos előnyben kézilabdázott a Pick.

Természetesen a THW Kiel vezetőedzője, Filip Jícha sem nézte ezt tétlenül. Nikola Bilyk pályára küldésével óriásit húzott a cseh mester, a magyar előny percek alatt olvadt, el és a szünetre már 17–14-gyel mentek a felek.

A második félidő derekán már 25–18-ra vezetett a házigazda. Ekkora hátrányban sem tört össze a Szeged, tartást mu­­tatva felzárkózásba kezdett. Garciandía jól lőtt és remekül szolgálta ki Sostaricot a jobbszélen, de Bánhidi is rendkívül hasznosan dolgozott a falban.

– Ez egy őrült helyzet volt. Héttel vezetett az ellenfelünk, de ebben a vert helyzetben kaptunk erőre, jöttünk lendületbe. Én nagyon élveztem a hajrát, különösen azért, mert labdákat kaptam, a helyzeteimet pedig értékesítettem. Emlékezetes pil­­lanatok voltak, az biztos. Mindenki, minden társam tisztában volt azzal, hogy a világ egyik legjobb csapata, a THW Kiel ellen kellett harcolnunk. Így természetesen hatalmas önbizalmat ad ez a döntetlen a csapatnak. Jó munkát végeztünk, de ez már a múlt, előbb vasárnap egy magyar bajnoki, majd jövő héten a BL-ben egy újabb komoly kihívás vár ránk – nyilatkozta a klubhonlapon Mario Sostaric.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában