Pozitívan értékelték őket

2021.10.27. 09:00

Szegedi gyorskorcsolyázók is szerepeltek a pekingi világkupán

Egy arany- és két ezüstéremmel zárta a pekingi világkupát a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, amelynek színeiben négy szegedi versenyző is szerepet kapott. Bánhidi Ákos, a csapat edzője és menedzsere értékelt.

Munkatársunktól

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület kiválóságának, Jászapáti Petrának biztos helye van a vegyesváltóban. Archív Fotó: Árvai Károly/MW

Fotó: Árvai Károly

Négy szegedi versenyzővel vett részt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a sportág Pekingben megrendezett világkupa-állomásán, Jászapáti Pé­­­­ter, Jászapáti Petra (500 mé­­­­­teren 12., 1000 méteren 18. hely), Kónya Zsófia (500 méteren 15., 1000 méteren 42. hely), és Somodi Maja (1500 méteren 42. hely) képviselte a Tisza-parti várost Kínában.

A csapat három éremmel fejezte be a kiírást, és kvótát érő helyezéseket is szereztek a mieink.A férfi 500 méter döntőjében taroltak a csapat tagjai: Liu Shaolin Sándor megnyerte a versenyszámot, mögötte pedig nem sokkal lemaradva Krueger John-Henry végzett. A férfiváltó is kitett magáért, az 5000 méteres kiírásban ezüstérmet szerzett. A fináléban végül nem, de az odáig vezető út során a megszokott Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, és Krueger John-Henry hármas mellett Tiborcz Dániel (MTK), Nógrádi Bence (FTC), va­­lamint a Szegedi Korcsolyázó Egyesület kiválósága, Jászapáti Péter is szerephez jutott.

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület kiválóságának, Jászapáti Petrának biztos helye van a vegyesváltóban. Archív Fotó: Árvai Károly/MW

– A negyeddöntőben Peti ment, az elődöntőben Dani, az­­tán a finálé előtt azon tanakodtunk, hogy ha Dani mellett döntünk, a sebességből veszíthetünk, ha Peti mellett, lökőerőben lehetünk kevesebbek

– nyilatkozott Bánhidi Ákos, a csapat edzője és menedzsere, és kitért rá, hogy miért választották végül Nógrádi Bencét.

– Bence sérülés miatt hagyott ki napokat, mégis rá esett a választásunk, mert ő mindkettőben jó, ráadásul úgy voltunk vele, hogy nincs is veszítenivalónk

– árulta el.

A magyar vegyesváltó 6. helyezésével biztató pozícióban zárt a kvótaszerzést illetően, ám Bánhidi szerint fontos, hogy a csapat megtalálja a negyedik tagját. Ami egészen biztos, a szegedi Jászapáti Petra helye megkérdőjelezhetetlen.

– Jászapáti Petra klasszis kor­­csolyázó, az ő helye megkérdőjelezhetetlen. Alapesetben a két Liu fut mellette, ám a férfiak kapcsán van elég merítési lehetőségünk, vagyis emiatt nem kell aggódnunk, a másik lányt kell megtalálnunk, de meg fogjuk – fogalmazott az SZKE sportolójáról Bánhidi Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában