Pick Szeged–Vardar Szkopje 34–31

2021.11.18. 18:28

Pick Szeged: kiharcolták a győztes BL-búcsút az újszegedi sportcsarnokban – Fotók

A lefújás után hosszú percekig ünnepelt az újszegedi sportcsarnok közönsége, miután a Pick Szeged 34–31-re legyőzte a Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligája A csoportjának hetedik fordulójában. A következő nemzetközi találkozót már a Felső Tisza-parton rendezik december 9-én, a Hét meccsén a THW Kiel érkezik majd Szegedr.

Becsei Dávid

Szeged 2021.11.18. Mol-Pick Szeged - Vardar kézilabda mérkőzés fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Pick Szeged–Vardar Szkopje 34–31 (17–15)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).

Pick Szeged: MIKLER– Sostaric 1, TÖNNESEN 8, BOMBAC 4, Bánhidi 3, Mackovsek 4, FRIMMEL 9/5. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Blonz, Gaber, Garciandía, Martins 3, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Vardar Szkopje: Risztovszki – D. DJUKICS 5, K. NYOKAS 4, Walczak 3, Kuduz, Gyibirov 7/3, GADZA 6. Csere: TOMOVSZKI (kapus), Taleszki 2, O. Nyokas 1, Sztojlov 1, Diallo 2, Atanasovszki. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.

Hétméteres: 5/5, 4/3.

Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben jól játszottunk, de a Vardar ledolgozta a hátrányát. A második játékrész elején voltak kritikus pillanataink, problémáink adódtak védekezésben és támadásban egyaránt, Mikler viszont kiválóan védett a kapunkban. Ma elégnek bizonyult ez a játék a győzelemhez, de a szkopjei mérkőzésre javulnunk kell.

Bánhidi Bence, a Pick Szeged játékosa: – Az utolsó mérkőzésünk volt ebben a szenzációs hangulatú csarnokban, Nem játszottunk jól, sokat kell javulnunk. Van még egy mérkőzésünk szombaton, majd után koncentrálhatunk a szkopjei „visszavágóra”.

Veszelin Vujovics, a Vardar Szkopje vezetőedzője: – Gratulálok a Pick Szegednek és kollégámnak, Juan Carlos Pastornak. Egy jó és szoros mérkőzést játszottunk nagyszerű hangulatban. A második félidőben buta hibákat vétettünk, amik ahhoz vezettek, hogy vesztettünk, megérdemelt sikert aratott a Szeged.

Darko Djukics, a Vardar Szkopje játékosa: – Ez egy nagyon szoros mérkőzés volt számunkra, de amikor közelebb zárkóztunk, a Szeged mindig el tudott lépni. Nehéz ilyen atmoszférában játszani, de otthon szeretnénk majd visszavágni a Pick Szegednek. Több játékosunk hiányzott ma, ennek tudatában összességében jól kézilabdáztunk.

VÉGE

60. perc: Mackovsek blokkolt. Állva ünneptelt a közönség az utolsó percben. A győzelmet és a szentélyt, amely 34-31-es sikerrel búcsúzott, miután még Djukics lőtt egy gólt lerohanásból.

59. perc: Bánhidi estében, 33-30. Martinssal nem bírtak a védők, 34-30.

58. perc: Garciandía nem merte ellőni a labdát miközben felugrott. Meg is lett a böjtje, Gyibirov a nap góljával büntetett, 32-30.

Fotó: Kuklis István

57. perc: Gazda élt a lehetőséggel, 32-29-re zárkózik a Vardar.

56. perc: négy perc és negyvennyolc másodperc van hátra a meccsből, Vujovics kikéri az utolsó időkérését is. Mackovsek szerzett labdát, vastaps közepette támadhatott a Pick. A játékvezetők elveszik a labdát, Bombacot látták szabálytalannak.

55. perc: Mikler rázta az öklét, nem hiába, fontos átlövést hárított. Bombac a góljai mellett parádésan osztogat ma is, Frimmel pedig lelkesen lövi a gólokat, 32-28.

54. perc: Gyibirov a hosszú felsőbe nagy szögből, 30-28. Bombac támadta a falat a jobb oldalon, helyen, góllal zárt, 31-28.

53. perc: gyorsan kihasználták az emberelőnyt, Gazda, 29-27. Gyönyörű labdát kapott Frimmel, nem is volt szíve kihagyni, 30-27.

52. perc: Gaber kapott nagy tapsot, miután megállította a vendégek beállóját. Másodszorra már nem büntetlenül, két perc a „jutalma”.

Fotó: Kuklis István

51. perc: Martins előtt szétnyílt fal, Tomovszki védett. Diallo büntetett a másik oldalon, 29-26. Frimmel büntetőből, 30-26. Beleért a kapus.

50. perc: K. Nyokas váltotta gólra az időrkérést követő első támadást, 28-25.

49. perc: Frimmel a negyedik hétméteresét is belőtte, 28-24. Időt kérnek a vendégek.

48. perc: Martinst is vitte a szíve, hatalmas gólt lőtt talpról, 27-24. Gyibirov futott be a falba, kapta a labdát, Mikler viszont bravúrral hárított.

Jó formában ma is a magyar válogatott kapus.
Fotó: Kuklis István

47. perc: ez most nem a legszebb pillanatai a meccsnek, sok a technikai hiba.

46. perc: Gazda ziccerét védte Mikler! „Roli, Roli”.

45. perc: lépést reklamálnak a szegedi szurkolók, a Vardar közben Djukics révén feljön egyre, 25-24. Bombac elkapta a fonalat, 26-24.

44. perc: Tönnesen, majd Taleski, potyognak a gólok, 25-23.

43. perc: Bombac one man show-ja után Djukics válaszolt, 24-23.

42. perc: közel volt a stadioncsúcs O. Nyokas lövésénél, jó másfél méterrel eltévesztette a kaput. Bombac lökte ki a labdát a balszélre Frimmelnek, aki köszönte szépen, 23-21.

41. perc: Gazdára nem figyeltek eléggé a szegedi védők, 22-21. Bánhidi ziccerét a keresztlécre védte Tomovszki.

40. perc: Radivojevics ismét kihagyta, majd a bedobás után Bánhidi már nem, 22-20.

39. perc: Mikler Roliii! Combbal hárította K. Nyokas átlövését, tisztán lőhetett a francia.

38. perc: K. Nyokas átlövésből, 20-20. Radivojevics-kapufa, majd Djukics hagyja ki, úgy látszik, ez most nem a szélsők pillanatai. Frimmel a kivétel! Belőtte a büntetőt, 21-20.

37. perc: balszélsők a főszerepeben, előbb Gyibirov, majd Blonz lőtte telibe a kapust.

36. perc: Bombac talpról, csemege a kapusnak. Mikler! Ziccert védett a jobbszélről.

35. perc: labdszerzés után Tönnesen, ma hetedszer, 20-18. Gadza betörés után, 20-19.

34. perc: Bodó emberrel a nyakán, lepattintotta, majd belőtte, 19-18.

33. perc: Tönnesen futott keresztbe, majd lőtt, Tomovszki pedig védett. Gyorsan indultak ezután a vendégek, Taleszki pedig bepattintotta a labdát Mikler mellett, 18-18.

32. perc: K. Nyokas első és második gólja között nem kevés perc és próbálkozás telt el, 18-16. Tönnesen lőtt pontatlanul. Gyibirov villámgyorsan, 18-17.

31. perc: a vendégek kezdték a második játékrészt. Északmacedón labdaeladás után Tönnesen lőtt bombagólt, 18-15.

Itt van a lelátón az olimpiai negyedik helyezett szegedi nyílt vízi hosszútáv úszó, Olasz Anna, akivel eljött a veszprémi származású az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Rasovszky Kristóf is.

A szegedi mérkőzéssel egy idősávban egy találkozót játszanak az A csoportból. A THW Kiel harminc perc játék után 17–14-re vezet az Aalborg ellen.

FÉLIDŐ

Fotó: Kuklis István

30. perc: tíz másodperccel a vége előtt eladta a labdát a Vardar. Bánhidi belövi az üres kapuba, de nem jó helyről, Visszafújták. Négy másodperc. Bodó 11 méteren kapja a labdát, bődületes erővel bombázza be a rövid alsóba. Csattant a kapufán a labda, majd a hálóban pihent meg, 17-15.

29. perc: Sztojlov beállóból, 16-15. Bodó lőtt félfaultos szituációban, a bírók elengedték, a kapus pedig kivédte.

28. perc: Bodó kiharcolta, Frimmel belőtte, a hetest, 15-14. Nem jött be K. Nyokas hát mögötti passza, Mackovsek lefülelte és végig rohant a labdával, 16-14.

27. perc: Gazdáról lekésett Martins, a horvát balátlövő könnyedén lőhetett gólt, 14-14, a portugál irányítónkat kiállítják a játékvezetők, úgy látták, lökött.

26. perc: Taleszki kapott kétperces kiállítást a vendégektől. Martins! A harmadik lövése már bement, 14-13.

25. perc: Garciandía átlövését rúgta ki a jobb alsó sarokból a kapus. A vendégek negyedik hetesét Alilovic jött védeni, Gyibirov viszont neki is belőtte, 13-13.

24. perc: hosszan támadott a Vardar, a végén kiszorított helyzetből, már majdnem a balszélről lövi ki a hosszú alsót Olivier Nyokas, 13-12. Hat perc és négy másodperccel az első félidő vége előtt időt kér Pastor.

23. perc: Martins újabb lövését védte ki Tomovszki.

22. perc: Martins lőtt ütemtelenül, fölé tenyerelte a kapus. K. Nyokas lövése a blokkról hullott be a hosszú alsóba, 13-11.

21. perc: K. Nyokas gólja érvénytelen belemenés miatt. Elszórja a labdát a Szeged. Diallo vágta be a labdát a léc alá lerohanásból, 13-10.

20. perc: újabb labdszerzés, ezúttal Gabertől, a sikeres lerohanást pedig Mackovsek fejezte be, 13-9.

19. perc: kapust cseréltek a vendégek, Tomovszki védéssel mutatkozott be. Mackovsek lopott labdát, majd Frimmel kíméletlen lerohanásból, 12-9.

18. perc: labdát szereznek a vendégek és Djukics rohant végig a labdával, 11-9.

17. perc: Frimmel védekezik belül. Gyibirov belőtte a hétméterest, 11-8. Ez volt az orosz válogatott balszélső ezredik gólja a Bajnokok Ligájában. Gratulálunk!

16. perc: Bombac kiharcolta, Frimmel értékesítette a hétméterest, 11-7. Időt kér Veszelin Vujovics, a vendégek vezetőedzője. Az időkérés után Gaber érkezett a pályára, térdsérülése után először.

15. perc: Mackovsekről lemaradt az éppen bemutatkozó Sztojlov, 10-7. Jó kapusnak szerencséje van! Gyibirov fölé pattintotta a hétméterest, amit szegedi belül védekezés miatt dobhatott a Vardar klasszisa.

14. perc: Bánhidi ziccerét Risztovszki rúgta ki. Mikler újabb átlövése után szólt a vastaps és a „Roli, Roli!”

13. perc: szélső próbálkozást, majd átlövést védett Mikler.

12. perc: Tönnesen pazarul kezdte a mérkőzést, 9-7.

Fotó: Kuklis István

11. perc: Tönnesen már negyedszer, de szorosan követi a gólpárjban Walczak is, ő háromnál tart. 8-6. Labdát szerzett a Vardar, Gyibirov rohant végig vele, 8-7.

10. perc: Walczakot találták meg ismét beállóban, majd Tönnesen három másodperc múlva válaszolt, 7-4. Mackovseket kiállították a játékvezetők két percre. Gyibirov büntetőből, 7-5.

9. perc: Sostaric a jobbszélről, 6-3. „Super Mario, Super Mario” – skandálja a lelátó.

8. perc: Gyibirov elöl elütötte a szegedi védelem a bejátszást, majd Kuduz átlövésé Mikler tenyerelte ki.

7. perc: Bánhidi is beköszönt, 5-3.

6. perc: Tönnesen ismét, majd Djukics villámgyorsan válaszolt, 4-3.

5. perc: K. Nyokas találta arcon Bombacot, ez is két perc. Tönnesen előtt teljesen szétnyílt a szkopjei fal, belőtte a hosszú alsóba, 3-2.

4. perc: Mackovsek válaszolt gyorsan, 2-2. Kevynn Nyokas a keresztlécre lő, de szabaddobást kapott a Vardar. Frimmel meglökte a levegőben, kétperces kiállítás az osztrák balszélsőnek.

3. perc: szegedi labdaeladás után Gazda lőtt óriási gólt a bal felsőbe rendezetlen fal ellen, 1-2.

2. perc: az első támadás végén Bombac talál be, 1-0. A vendégek lengyel beállója, Walczak avatja fel Miklert, 1-1.

Első perc: a szegediek kezdték a mérkőzést. „Hiányozni fogsz, Sport!” – feszítette ki molinón a hazai B-közép. Egy szabaddobás az első perc hozadéka, valamint két vendégszurkoló a lelátón.

Fotó: Kuklis István

18.43: elhangzott a BL-himnusz, kezdődhet a mérkőzés. Nincs telt ház.

18.40: megérkeztek a szegediek is.

18.38: pályán a játékvezetők, érkeznek a játékosok, először a Vardar.

18.36: a Vardarból hárman hiányoznak. Toto, Morales és Safar.

18.30: jó hír a szegedi szurkolóknak, hogy ismét ott van a meccskeretben Matej Gaber, így mondhatni legerősebb összeállításában fogadja a Szeged a Vardart, Stepancicon kívül mindenki hadra fogható.

18.25: már melegítenek a játékosok.

Ellenfelek, nem ellenségek. Filip Taleszki (balról) és Bogdan Radivojevics a bemelegítés előtt váltották néhány szót.
Fotó: Kuklis István

18.25: üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, húsz perc múlva kezdődik a mérkőzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában