Fordulatos, feszült 60 perc

2021.11.14. 15:30

A Pick Szeged drámai meccsen pontot szerzett Veszprémben

Négygólos hátrányból állt fel a Pick Szeged a Telekom Veszprém otthonában, 26–26-os döntetlennel zárult a rangadó a férfi kézilabda NB I. nyolcadik fordulójában.

Becsei Dávid

VeszprŽm 20211114 KŽzilabda VeszprŽm-Pick Szeged Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Fotó: Árvai Károly/MW

Telekom Veszprém–Pick Szeged 26–26 (15–14)

Férfi kézilabda NB I., 8. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 5/4, Yahia 3, Sipos, Blagotinsek, Lauge 2, Strlek 5. Csere: Cupara (kapus), P. Nenadics 3, Mahé, A. Nilsson 2, Ligetvári 2, Lékai 3, Maqueda 1. Vezetőedző: Momir Ilics.

Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 5/1, Tönnesen 1, Bombac 1, Bánhidi 2, Mackovsek 2, Frimmel 8/4. Csere: Mikler (kapus), Henigman, Bodó, Garciandía 1, Martins 6, Radivojevics, Rosta, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 5/4, ill. 8/5.

Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Nehéz mérkőzés volt mindkét csapatnak a válogatott szünet után. Az első félidőt mi irányítottuk leszámítva az utolsó két-három percet. Feljavult a Veszprém a szünet után, de négygólos hátrányból is visszajöttünk. Bárki nyerhetett volna, a legfontosabb, hogy egy színvonalas találkozót játszottunk.

Imanol Garciandía, a Pick Szeged játékosa: – Kifejezetten kemény meccset játszottunk, amit jól kezdtünk. A Veszprém az első félidő végén megszerzett lendületét továbbvitte a szünet után, volt olyan pont, amikor azt éreztem, elúszott a két pont. Szerencsére kihasználtuk a hazai hibákat, örülök az egy pontnak, de javulnunk kell még.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk. Nem vagyok elégedett, mert néggyel is vezettünk. Az első félidőben nagy nyomás volt rajtunk, a másodikra feljavultunk. A végén könnyű gólokat szerzett a Szeged. Előre nézünk, mert fontos mérkőzés vár ránk Zaporizzsjában szerdán este.

Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa: – Egy tipikus rangadót játszottunk, ennél csak küzdelmesebb találkozót fogunk egymással játszani. Szerettük volna itthon tartani a két pontot, volt olyan időszak, amikor úgy tűnt, sikerül, de belehibáztunk, emiatt pedig szomorú vagyok. Lesz lehetőségünk még javulni, a játék minden elemében fejlődnünk kell.

VÉGE

Miguel Martins (a labdával) nagy részt vállalt a szegedi pontszerzésből Veszprémben.
Fotó: Árvai Károly/MW

60. perc: Nilsson ziccerét megfogja Mikler!!! Fél perc van hátra, támadunk az egyenlítésért. Martins előtt szétnyílik a fal, belöviiii! 26-26, 12 másodperc maradt a mérkőzésből, időt kérnek a hazaiak. Középkezdésről indul az utolsó támadás, távoli lövést hárít Mikler! Ponttal jöhetünk haza!

59. perc: Bánhidi kerül a földre, Lauge a lövő kezére csapot rá, piros lapot kap érte a dán játékos. Szegedi hétméteres, Frimmel, belövi, 26-25.

58. perc: szegedi hétméteres, Sostaric lövi. Cuparát megmozgatja, de véd a szerb kapus. Nilsson estében betalál, 26-24.

57. perc: 3 perc és 56 másodperc van hátra a rangadóból, kikéri utolsó időkérését Juan Carlos Pastor. Túl sok szegedi passz passzívnál, így támadhat a Veszprém. Ők is elvesztik.

56. perc: törlés miatt áll a játék, Blagotinsek vitte földre Bánhidit. Szegedi szabaddobás jöhet.

55. perc: Lékai támadja a szegedi falat, hétméteres a jutalma. Marguc a kapufára, Mikler térdéről kifelé pattan!

54. perc: Gyorsan támad a Veszprém, hetest kap. Marguc negyedszer büntetőből, 25-24. Elveszik a labdát a sporik a Szegedtől.

53. perc: Martins jól lő ma, Bánhidi zárt neki, 24-24.

52. perc: Mackovsek lövését üti oldalra Cupara. Nilsson lő estében, Mikler hárít.

51. perc: labdát veszítünk, de Maqueda pontatlanul vezeti a labdát, így megússza a Szeged az üreskapus gólt. A vendégkispad reklamál kétszerindulást, sárga lapot kapnak. Maqueda elszórja a labdát.

50. perc: Blonz jön Frimmel hiányában a pályára. Jól védekezik a Szeged, de belül védekezés miatt büntetőt lőhetnek a hazaiak. Alilovic jön vissza a hetesre. Marguc lövi, pimaszul, 24-23.

49. perc: időt kér Ilics. Ligetvári átlövését védi Mikler, majd Tönnesenét spárgázza ki Cupara. Frimmel szabálytalan, két perc, elismeri.

48. perc: Lékai lövése a blokkról csorog le, emberelőnyben támadhat még a Pick. Martins! 23-23!

47. perc: Nilssont állítják ki lökésért a játékvezetők. Büntető. Sostaric, 23-22-re zárkózunk!

46. perc: újabb óriási szegedi találat, Mackovsek átlövésből, 23-21. Maqueda lőhet tisztán, fölé.

Fotó: Árvai Károly/MW

45. perc: passzívig támad a Pick, Martins megint bombagólt lő, 22-20. Yahia válaszol sajnos, 23-20.

44. perc: a legjobbkor, Strlek a kapufára.

43. perc: Rosta mellett tűnik el Sipos, gól. A sporik kimennek videózni, úgy látszott nem volt szabálytalan a szegedi. A játékvezetők máshogy látják... Kétperces kiállítás Rostának. Garciandía szerez labdát, emberhátrányból Frimmel lő könnyű gólt, 22-19.

42. perc: labdát szerez a Szeged, Frimmel megelőzi a kirontó Cuparát, 21-18. Lékai másodszor talál be befutásból, 22-18.

41. perc: Strlek ötödik találatával 21-17. Rosta váltja Bánhidit beállóban. Nem találja a rést a veszprémi falon a Szeged. Bombacot Sipos blokkolja, marad nálunk a labda. Passzív, Radivojevicsnek nullszögből kell lőni, cunderezik, mellé.

40. perc: Marguc fut keresztbe, majdnem a balszélen kap labdát, belövi, 20-16. Négy még nem volt közte, időt is kér Pastor, másodszor ma. Mackovsek ad nagy labdát Bánhidinek, 20-17.

39. perc: most Bánhidinél látnak szabálytalan zárást a játékvezetők.

38. perc: Lékai fut be beállóba, a szegedi védelem nem figyel, jön is a passz Yahiától, 19-16.

37. perc: érvénytelen Lauge gólja, Blagotinsek szabálytalanul zárt neki. Bombac pazar labdája után Cupara alatt talál be Bánhidi, 18-16.

36. perc: Nenadics hát mögötti passza után Strlek talál be, először háromgólos a különbség, 18-15. Hetes és két perc, Sipos volt a szabálytalan. Radivojevics és Cupara párbaját utóbbi nyeri, kapufára lőtt a szegedi szélső.

35. perc: Marguc hétméteresből, 17-15. Garciandíát blokkolja Blagotinsek, indul a Veszprém, Bombac majdnem labdát szerez a kezdőkör magasságában.

34. perc: Bombac megoldja egyedül a támadást, 16-15. Ez az első találata ma.

33. perc: majdnem labdát szerez a Szeged, végül Nenadics lő talpról nagy gólt a bal felsőbe, 16-14.

32. perc: Garciandía „félfaultos” lövését Cupara védi.

31. perc: mindkét csapat kapust cserél, Cupara és Mikler érkezik a pályára, a hazaiak kezdi a második félidőt. Hosszan támadnak, Nenadics talpról eleresztett lövését Mikler rúgja ki. Az első játékrészben négy gólig jutott Sostaric helyére Radivojevics érkezett a szegedi jobbszélre.

Hullámzó első játékrész után egy góllal a Veszprém vezet. A 16. percben először a Szeged vezetett két góllal, ekkor 7–9 állt az eredményjelzőn. 9–11 után egy 4–0-s rohammal fordítottak a hazaiak, majd a 25. percben 13–12-nél Henigmant állították ki a játékvezetők videózást követően. Hullámzott a meccs, 13–14-nél már a Pick járt előrébb, végül a szünetben eggyel vezet Momir Ilics csapata.

FÉLIDŐ

30. perc: veszprémi labdaszerzés, Strlek mindenkinél gyorsabb, 15-14. Támadhat még a Szeged, Bánhidi átlövéséval zárul az első félidő.

29. perc: Maqueda lerohanás után, 14-14.

28. perc: Bodó lő bizonytalanul, Corrales véd. Lékai eladja a másik oldalon a labdát, Bodó rohan, szabaddobás, Bodó a blokkba.

27. perc: Marguc az üres kaput is elvéti. Martins ütemtelenül, Corrales csak beleérni tud, 13-14. Újabb hiba Ligetváritól támadásban, jöhet a Szeged.

26. perc: tiszta ziccer lőhet Marcguc, Aliloviiic! Bombagól jobbátlövőből, Garciandía, 13-13. Ligetvári próbálkozása a kapufán csattan.

25. perc: Martins második lövése már jó, 13-12. Henigman szabálytalan Lékaival szemben, videón visszanézik az esetet a játékvezetők. Előhúzzák a piros lapot, befejeződött a mérkőzés a szlovén szegedi számára, aki sajtóhírek szerint a szezon végén Franciaországba igazol.

Fotó: Árvai Károly/MW

24. perc: Bombac helyett Martins irányítja a szegedi támadásokat. Lövéssel kezd a portugál, mellé... Második átlövésgól Ligetváritól, 13-11.

VeszprŽm 20211114
KŽzilabda VeszprŽm-Pick Szeged
Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly
Fotó: Árvai Károly/MW

23. perc: belemenés Bombacnál, Strlek pedig a balszélről talál be. 12-11, fordítanak a hazaiak, időt kér Pastor.

22. perc: Ligetvári góljával egyenlít a Veszprém, 11-11.

21. perc: buta hiba Mackovsektől támadásban, Lékai mehet így egy az egyben Aliloviccal szemben, nem hibázik, 10-11.

20. perc: Ligetvári átlövését a félpályáig rúgja ki Alilovic. Marad a hazaiknál a labda. Bodó a friss ember a Szegedben, védekezésben jól is száll be.

19. perc: megint Frimmel, rendezetlen fallal szemben, 9-11.

18. perc: Nilsson válik le a védőkről beállóban, 9-9. Frimmel első akciógólját lövi, a balszélről, 9-10.

17. perc: Henigman kap sárgalapos figyelmeztetést. Időt kér Momir Ilics, akinek ez az első derbije edzőként a Veszprém kispadján. Ismét pályán Strlek, rögtön gólt lő a szélről, 8-9. Lauge ismét nem bánik kesztyűs kézzel Bánhidivel, ezúttal a hétméteres mellé kétperces büntetés is jár. Frimmel büntetőjét kirúgja Cupara.

16. perc: ez most a szegedi labdaszerzések időszaka, de csak Sostaric váltja gólra, Mackovsek nem. 7-9, először kétgólos a különbség.

15. perc: Bánhidi kap labdát Bombactól. Lauge akasztja meg a beállót, hetes. Jön Cupara Corrales helyére, Frimmel ellene sem hibázik, 7-8.

14. perc: sokáig támad a Szeged, passzív, Mackovsek lő, Corrales oldalra üti a labdát. Marad a Picknél a labda.

13. perc: óriási gól! Tönnesen talpról, szép találat a jobb felsőbe, 6-7. Lauge válaszol rögtön, Tönnesen megverve lábbal, 7-7.

12. perc: Bánhidi és Blagotinsek harcol, sárga lap előbbinek. Hetest lőhetnek a hazaiak, Marguc, 6-6.

11. perc: Strleket egyelőre még kezelik a padon, addig Kentin Mahé az alkalmi váltótársa. Sostaric a jobbszélről, 5-6. Először vezet a Szeged!

10. perc: újabb hétméterest harcol ki Bánhidi. Frimmel most a bal alsó sarkot választja, 5-5. Jól védekezik a Pick, Lauge lövése nem talál kaput. A szegedi indítást Corrales halássza le, de közben ütközik a levegőben Strlekkel, ápolni kell a horvát balszélsőt.

9. perc: Mackovsek és Sipos ütközik a szegedi támadás során, a vendégek kapnak szabaddobást. Az első pillanat ma, amikor paprikázódik a hangulat.

8. perc: veszprémi belülvédekezés, szegedi hetes. Frimmel belövi, 4-4. Yahia fut keresztbe, a hosszú alsóba talál be, 5-4.

7. perc: Yahia lendületből tör kapura, 4-3.

6. perc: Lauge lövése megpattan a falon, Alilovic kiüti. A másik oldalon Corrales Tönnesen átlövését hárítja.

5. perc: eladja a Veszprém a labdát, Sostaric rohan vele, 3-3.

4. perc: Lauge előtt nyílik szét a fal, 3-1. Sostaric talál be rendezetlen fallal szemben, 3-2.

3. perc: Mackovsek blokkolja Yahia lövését. Nenadics talál be ismét, 2-1. Bánhidi fordul be, Cupara kirúgja a labdáját.

2. perc: Mackovsek válaszol villámgyorsan, 1-1.

Első perc: a Szeged kezdi a mérkőzést, az első gólt pedig Petar Nenadics, 1-0.

15.44: gyakorlatilag teljesen megtelt a Veszprém Aréna, a vendégszektor pedig kékben pompázik.

15.40: eddig 128 alkalommal találkozott egymással a két csapat a bajnokság. 85-ször a Veszprém, 35-ször a Szeged nyert, míg nyolcszor döntetlennel zárult a meccsük.

15.35: a hazaiak tizenhat játékost neveztek. Dörnyei Borisz, illetve a térdműtéten átesett Dejan Manaszkov nem lesz ott a pályán, míg az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódó Strlek és Lauge ott van a listán, kérdés, mennyire egészségesek.

15.32: a csapatok még a pályán melegítenek.

15.30: a szegediek tizenöt játékost neveztek be a mérkőzésre, a második fiatal helye üresen maradt. Juan Carlos Pastor vezetőedző Luka Stepancicon és Matej Gaberen kívül mindenkire számíthat.

15.25: üdvözöljük olvasóinkat, húsz perc múlva kezdődik a 129. örökrangadó a férfi kézilabda NB I.-ben. Kövessék nálunk a mérkőzést szövegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában