Szegeden tartott élménybeszámolót Siklósi Gergely

2021.11.12. 13:00

Következhetnek a csapatsikerek

A tokiói olimpián párbajtőr egyéniben ezüstérmet szerzett Siklósi Gergely volt az SZTE Vívó Klub vendége. A Honvéd versenyzője a szegedi Londoni körúti teremben a japán fővárosban szerzett élményeiről mesélt a gyerekeknek.

M. J.

Élménybeszámoló. Siklósi Gergely (középen) a szegedi vívók előtt mesélt az olimpiáról. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Izgalmas délelőtt volt. Aki fel tudott ébredni, az július 25-én már hajnalban a televízió elé ült, és izgatottan várta, majd nézte a tokiói olimpia vívóeseményeit. Előtte nap Szilágyi Áron kardvívásban már aranyérmet szerzett, és az a Siklósi Gergely következett, aki párbajtőrben szintén esélyes volt a legszebb medál megszerzésére.

Minden egyes asszót megéltünk, ugráltunk, örültünk, ahogy haladt előre a Honvéd versenyzője a menetelésben.Siklósi a kínai Dong Chao (15:9), a marokkói Houssam El Kord (15:13), a címvédő dél-koreai Pak Szangjong (15:12), és az olasz Andrea Santarelli (15:10) legyőzésével döntőbe jutott, ahol a francia Romain Cannone-­tól kapott ki 15:10 arányban, így szerezte meg az ezüstérmet.

Élménybeszámoló. Siklósi Gergely (középen) a szegedi vívók előtt mesélt az olimpiáról.
Fotó: Kuklis István

A Honvéd olimpiai ezüstérmes vívója ezúttal Szegeden az SZTE Vívó Klub meghívásának tett eleget, és élménybeszámolót tartott a csillogó szemű fiataloknak az egyesület Londoni körúti termében. Mielőtt erről szót ejtenénk, érdemes visszaidézni, mit mondott Siklósi, amikor az olimpia előtt néhány héttel szintén Szegeden járt.

– Az esélyeimről pedig csak annyit mondanék, bármi kijöhet ebből a versenyből. Lehet, hogy az első asszóban kiesek, esetleg a középmezőnyben végzek, netán eljutok a döntőig is, sőt megnyerem. Van esélyem a győzelemre, de bármi megtörténhet férfi párbajtőrben – mondta júniusi látogatásakor.

Nos, ez a bármi egy olimpiai ezüstérem lett, amelynek körülményeiről mesélt az összejövetelen a résztvevőknek.

– Az olimpiai sikerek nagy hatással voltak a klubunk éle­tére is, hiszen minimális to­­borzással 50-60 gyerek csatlakozott hozzánk újoncként – mondta Nagy Zsolt, az SZTE VK edzője a jó másfél órás összejövetel kapcsán.

– És ebben óriási szerepe volt Siklósinak, valamint Szilágyinak és a bronzérmes kardcsapatnak is.

Siklósi mesélt az olimpia előtti felkészüléséről, amely márciustól nonstop edzéseket jelentett, beszélt a stábjáról, amelyben többek között masszőr, pszichológus – a szegedi Balassa Levente –, edző és dietetikus is helyet kapott, valamint a sok-sok lemondásról, amely a pályafutását kísérte. Az olimpiai ezüstérmes vívó sajnálta, hogy a párbajtőrcsapattal nem jutott ki Tokióba, és a következő időszakban er­­re is helyezi majd a fókuszt. Siklósi elmondta, a vb-címe és az olimpiai ezüst ellenére ő csapatversenyzőnek tartja magát. A jövő héten Bernben kezdődik az idény egy világkupa-viadallal, és az a cél, hogy 2024-ben Párizsban ott legyen a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában