Úgy állnak bele, ahogy kell

2021.11.06. 10:35

Ma 16 órától Kaposváron ugrik medencébe a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I. 7. fordulójában

Kemény, brusztolós mérkőzés vár a Szegedi VE férfi vízilabdacsapatára ma 16 órától. Kiss Csaba tanítványai a Kaposvár vendégeként szerepelnek az OB I. 7. fordulójában.

T. A.

20211005 Szeged Szeged-Szolnok férfi vízilabda mérkőzés a Tiszavirág sportuszodában. Szegedi VE- Szolnoki Dózsa Képen: Sánta Dániel Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Szerdán még a Debrecen ellen játszott bajnoki találkozót a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I. 6. körében. Akkor magabiztos, 9–3-as sikert könyvelhettek el a Tisza-partiak egy olyan mérkőzésen, amelyen mindenki szerephez jutott, ez pedig egészen biztosan nagy lökést adhatott a mai, 16 órától kezdődő Kaposvár elleni idegenbeli csatára nézve.A Somogy megyei rivális a bajnokság előző kiírásában ép­­pen a Szegedi VE előtt végzett a 12. helyen, és kétszer is borsot tört a szegediek orra alá: idegenben 14–12-re, míg Szegeden 9–8-ra nyert a Kaposvár, tehát Kiss Csaba csapatának van miért visszavágnia ellenfelének. A Sze­­gedi VE centere, Sánta Dániel szerint az együttes kellően felkészült a megmérettetésre, és a játékosokban dolgozik a pluszmotiváció is.

– A hangulat nagyon jó, motiváltak vagyunk. Kaposváron kifejezetten nehéz mérkőzésre számítunk, viszont ha sikerül­­ne elhozni a három pontot, akkor a három vidéki riválisunk otthonából győztesen tudnánk távozni, ez mindenképpen plusz­­motiváció számunkra – vá­­laszolt lapunk kérdésére Sánta, majd elmondta, milyen mérkőzésre számít, illetve miben látja a siker kulcsát.

– Egy kemény, brusztolós, néhol a sportszerűség határait súroló mérkőzésre készülünk. Úgy állunk bele a meccsbe, ahogyan egy ilyen típusú találkozóba bele kell állni. Alapvetően a mindenkori felfogásunk a védekezésünknek a stabilitása, ez jól látszott Debrecenben is, a 3 kapott gól mindenki ellen re­­mek teljesítmény. A hangsúly a Kaposvár gyorsabb egy az egyes lefordulásainak és centereinek kikapcsolásán lesz, ha ez sikerül, akkor nagy eséllyel tudunk három ponttal eljönni Kaposvárról – fogalmazott a Szegedi VE centere.

Megyénk másik OB I.-es férfi vízilabdacsapata, a Metalcom Szentes is medencébe ugrik, Pellei Csaba tanítványai ma 18 órától a Debrecent fogadják.

 

Lendületben a fiatalok

Megyénk időtlen idők óta híres arról, hogy kiválóbbnál kiválóbb vízilabdázókat ad ki kezei közül az utánpótlása, ezzel is hozzájárulva a sportág magyar sikereihez. A férfi és női első osztályú bajnokságok előző körében is volt mire büszkének lennünk.

A Valdor Szentes színeiben a 2005-ös születésű Tyukász Anna második felnőtt találkozóján megszerezte élete első OB I.-es gólját a tavalyi bronzérmes Ferencváros ellen, míg a Szegedi VE színeiben a mindössze 15 éves Pörge Zsombor remekelt, kétszer is betalált a Debrecen kapujába a 9–3-ra megnyert találkozón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában