Közvetlen riválissal csatázhatnak

2021.11.24. 11:19

Ma 18 órától a Szent Gellért Fórumban: Szeged-Csanád GA–Pécs

A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ma 18 órától a Pécs együttesét fogadja a Szent Gellért Fórumban, a találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

Mádi József

A védekezés mellett támadásban is hasznosan játszik Kővári Róbert (jobbról). Fotó: Török János

Sok idő nem maradt a pihenésre és az ünneplésre, a labdarúgó NB II.-ben a 17. forduló következik ma, amelyben 18 órától a Szeged-Csanád Grosics Akadémia itthon szerepel. A Szent Gellért Fórumba az a Pécs látogat, amely nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen az első négy fordulóban nem nyert, majd utána belelendült, és csinált egy ötmeccses veretlenségi sorozatot is.

A legutóbbi öt játéknapon háromszor nyert, egyszer ikszelt, viszont meglepetésre legutóbb otthon kikapott a kiesőjelölt III. Kerülettől (0-1). Igaz, egy kezdőre való játékos hiányzott sérülés és betegség miatt a keretéből.

A Szeged jó formáját már taglaltuk, és leírtuk, hogy négy meccse nem kapott ki, sőt gólt sem szereztek ellene, miközben ezalatt nyolc pont került a csapat neve mellé a statisztikában. Az együttes tehát jó hangulatban várhatja a Pécs elleni derbit, amely előtt nem árt megjegyezni, hogy az előző bajnokságban a végül negyedik helyen végzett baranyai gárdát nem tudta legyőzni a Tisza-parti csapat. Szegeden Rácz góljával nyert a Pécs, míg idegenben 1-1-es döntetlent sikerült elérni.

A védekezés mellett támadásban is hasznosan játszik Kővári Róbert (jobbról). Fotó: Török János

Dragan Vukmir együttesében az eltiltása lejárta után újra keretben lehet Farkas Aurél, míg Daru Bence továbbra is sérült.

A Pécs elleni meccsel együtt következő három fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia közvetlen riválisok ellen lép pályára: a baranyaiak a nyolcadik helyen állnak, a vasárnapi ellenfél, a Győr hetedik, míg a jövő vasárnap érkező Nyíregyháza a hatodik helyen áll. Ezek a találkozók tehát igazi értékmérő mérkőzések lesznek, amelyek után lehet mérleget vonni, hiszen véget ér az őszi szezon. Ám mindez nem jelenti azt, hogy a szegediek befejezik az idényt, tavaszról ugyanis előrehoznak még egy fordulót, amelyben a Békéscsaba látogat a Szent Gellért Fórumba.

 

Szurkolói levél

A szegedi ultrák levelet osztottak meg a közvéleménnyel, ezt rövidítetten (a teljes az online felületünkön elérhető) közöljük le.

Tisztelt Szurkolótársak, B és C lelátó! Sokan észrevehettétek, hogy a hazai mérkőzéseken megszűnt a szervezett szurkolás a B középben (…) A Vasas elleni itthoni mérkőzésen látványos koreográfiával emlékeztünk meg az 56-os hőseinkről, egyben feltüzeltük a játékosainkat a meccsre, amelynek fotóit a klub hivatalos Facebook-oldalán is büszkén megjelenítették (…). Ezután klubunk minden ok és bizonyíték nélkül tiltott ki olyan szurkolókat találomra, akikről csak feltételezni tudják, hogy ők gyújtották meg a látványhoz az úgynevezett „görögtüzeket”. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen látványból, amelybe a szurkolók több százezer forintot raktak bele önerőből, a klub is vegye ki a részét egy évben egyszer (…), és ne köpje szembe az 56-os hősöket és a saját szurkolóit (…). Klubunk továbbment minden határon azzal, hogy a kitiltott személyek mellett még a szurkolói eszközöket sem engedte be az ominózus eset után a hazai mérkőzésekre, és határozottan kijelentette, hogy semmilyen molinók, csoportdrapériák nem kerülhetnek ki a jövőben se a hazai, se a vendégszektorba. Sajnos nem maradt más lehetőségünk, mint hogy kiálljunk a jogtalanul kitiltott szurkolótársaink mellett (…). Arra kérünk minden szurkolótársunkat (...), hogy amíg ez a helyzet nem változik, mellőzzék, illetve bojkottálják a hazai mérkőzéseink látogatását. Egyelőre idegenbe próbáljuk minél többen elkísérni csapatunkat (…), idegenben legalább otthon érezhetjük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában