Hasznos meccs volt

2021.11.10. 20:51

Megilletődötten kezdett Dunaújvárosban a Valdor Szentes

Ahogyan az elmúlt két fordulóban, Dunaújvárosban is tartalékos összeállításban ugrott medencébe a Valdor Szentes női vízilabdacsapata. Öröm az ürömben, hogy így az utánpótlás játékosok pallérozódhatnak értékes meccseken a felnőttek között. A mérkőzést a hazaiak nyerték meg 19–4-re.

B.D.

Fotó: Vidovics Ferenc - archív

Szentesi labdaelhozással indult a mérkőzés, amelynek első negyedében a vendégek nem tudtak gólt szerezni, míg a hazaiak négyet is. A Dunaújváros kapuját az a Maczkó Lilla védte – tíz lövésből kilencet hárított –, aki a 2020–2021-es szezonban a Kurca-parti együttest erősítette.

Többek mellett Tóth Csengére, Füsti Molnár Jankára, valamint a hétvégén az U18-as válogatott edzésén résztvevő trióra, Csiszár Mercédeszre, Mácsai Katára és Bonca Vivienre nem számíthatott a szentesi stáb.

A jobb erőkből álló hazaiak természetesen végig uralták a játék képét, a záró negyedben pedig annyi gólt dobtak, amennyit az első félidőben összesen, így 19–4-re nyertek. Szombaton 16 órától otthon sem vár könnyebb meccs a Valdorra, a címvédő UVSE érkezik Szentesre.

Matajsz Márk: – Mivel rengeteg hiányzónk volt sérülés vagy betegség miatt, így sok fiatalnak biztosíthattam játéklehetőséget. Megilletődötten kezdünk, az első negyedben kevésbé voltunk veszélyesek a Dunaújváros kapujára. Miután viszont belerázódtak a lányok, hasznos meccset játszottunk, ami viszont a hazaiaknak nem volt az.

Dunaújváros–Valdor Szentes 19–4 (4–0, 4–1, 3–2, 8–1)

Női vízilabda, OB I., 5. forduló. Dunaújváros, Fabó Éva utcai sportuszoda. Vezette: Várkonyi, ifj. Kenéz.

Dunaújváros: Maczkó – Szilágyi D. 2, Mahieu 3, Szabó N., Garda 2, Mucsy 1, Szellák Cs. 2. Csere: Buis (kapus), Sajben 2, Gurisatti 4, Horváth B. 1, Somogyvári 1, Pál 1, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila.

Valdor Szentes: Aranyi – Varga V., Hevesi, Dankina 1, Kolarova, Mihály-Kádár, Tóth F. 2. Csere: Héri N. (kapus), Dobos 1, Horváth Zs., Boldizsár, Tyukász, Kövér-Kis 1, Horváth L. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 6/1.

Ötméteresből: 2/1, ill. -.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában