Újabb fiatal mutatkozott be

2021.11.15. 10:22

Túl rosszul kezdett a Szeged Egerben

Pont nélkül maradtak a Csongrád-­Csanád megyei női vízilabdacsapatok az OB I. hatodik fordulójában.

A három szentesi gólból kettőt Kolarova Tamara jegyzett az újpestiek ellen. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

A Szentes 19–3-ra kapott ki otthon az UVSE-től, a hazaiaknál élete első felnőttmeccsét játszotta Bíró Borbála.A Szeged borzalmasan kezdett Egerben, a hevesiek már 8–1-re is vezettek Czigány vezérletével. Volt tartásuk a Varga-tanítványoknak, 10–8-ra zárkóztak, de utána ismét kinyílt az olló.

Ezen a héten magyarkupa-forduló vár mindkét csapatra. A Szentes Győrben három, a Szeged Tatabányán két mérkőzést játszik pénteken, illetve szombaton.

A három szentesi gólból kettőt Kolarova Tamara jegyzett az újpestiek ellen.
Fotó: Vidovics Ferenc

Matajsz Márk: – Gratulálok az UVSE-nek a három pont megszerzéséhez. Szívből gratulálok Benedek Tibi bácsinak a 2020-as Életműdíjhoz, amit Szentes Város Önkormányzatától kapott. A legjobb helyre került ez az elismerés, egy csupa szív, őszinte ember. A mérkőzéssel maximálisan elégedett vagyok, mert amit kértem a lányoktól, azt végrehajtották. Rengeteg fiatal játszott, akik helytálltak a világklasszis UVSE ellen. Voltak jó pillanataink, ami előremutató, lehet rá alapozni. Jó úton járunk, ha komplett lesz a csapatunk, akkor elérhetjük a céljainkat.

Varga Tamás: – Megérdemelten nyert az Eger. Csapatomat is dicséret illeti, de senkinek sem adhatunk hétgólos előnyt. Sajnos Czigány Dórit nem tudtuk megtámadni, azt kértem, hogy ő ne lőjön, ehhez képest nyolcszor betalált. Ettől függetlenül nagyon sok olyan taktikai elem volt, amit meg tudtunk csinálni, és fel is tudtunk zárkózni a harmadik negyedben. A végén viszont a hazai csapatnak jött ki jobban a lépés, és esélyesebbként nyert. Nem játszottunk egy percig sem alárendelt szerepet, ha az elején nem adunk ekkora előnyt, talán a vége másképpen alakul.

Valdor Szentes–UVSE 3–19 (2–6, 1–3, 0–4, 0–6)

Női vízilabda OB I., 6. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Sándor P., Madarasi.

Valdor Szentes: Füsti Molnár – Mácsai K., Kolarova 2, de Vries, Bonca, Csiszár, Tóth F. 1. Csere: Héri N. (kapus), Tyukász, Horváth Zs., Dankina, Bíró, Boldizsár, Horváth L. Vezetőedző: Matajsz Márk.

UVSE: Magyari 1 – Ábel-Antal 3, Szücs 2, Keszthelyi-Nagy 7, Baksa V., Szegedi, Rybanska 1. Csere: Golopencza Sz. (kapus), Aubéli, Forgács 1, Mácsai E. 2, Golopencza N., Peresztegi Nagy 2, Rádli. Vezetőedző: Benczur Márton.

Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 8/4.

Ötméteresből: 1/0, ill. 4/3.

 

Eger–Szeged SZTE 14–9 (3–0, 5–5, 3–3, 3–1)

Női vízilabda OB I, 6. forduló. Eger, Bitskey Aladár Uszoda.

Vezette: Ercse, Bereczki.

Eger: Kiss A. – Menczinger 2, Dobi 2, Katona 1, Czigány 8, Borsi, Bódi.

Csere: Jancsó 1, Molnár, Párkányi, Gálicz, Keresztes, Szilágyi Sz.

Vezetőedző: Sike József.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Miklós 4, Tátrai 2, Ráski, Bicskei, Botka. Csere: Jenei, Pap, Ármai 2, Korom, Hasznos.

Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/2.

Ötméteresből: 3/3, ill.2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában