Hajtani kell kifulladásig

2021.11.07. 08:40

Vasárnap 17 órától a labdarúgó NB II.-ben: Szeged-Csanád GA–Kecskemét

A tabella második helyén álló Kecskemétet fogadja a Szent Gellért Fórumban a labdarúgó NB II. 15. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Dragan Vukmirt kérdeztük a rangadó előtt.

mádi józsef

Budaörs 20210915 Labdarúgás NB2 bajnoki mérkõzés Budaörs Szeged Foto Nemzeti Sport - Dömötör Csaba A képen: Dragan Vukmir

Forrás: Archív fotó

Fotó: Dömötör Csaba

– Feltűnt szerdán a Naturtex-SZTE- Szedeák és a Sopron férfi kosárlab­dameccs nézői között. Érdekli a sportág?

– Igen. Jó meccs volt, én pedig minden mozgásformát szeretek. A kislányom kosárlabdázott, én pedig szeretem ezt a sportot is. Amikor gyerek voltam, az utcán nem volt sok lehetőség a játékra: ha sokan voltunk, futballoztunk, ha ketten, akkor pedig ko­­saraztunk, esetleg kézilabdáztunk. Minden sportágból lehet tanulni, amiből valamit fel lehet használni, amit meg lehet tanulni a saját területemen is.

– Egy labdarúgó a kosárlabdából például mit leshet el?

– Ők is csinálják a zónavédekezést, de az is leszűrhető, ki hogyan viselkedik bizonyos helyzetekben.

– Három meccs volt egy hét alatt: mi­­ként értékelte a három döntetlent?

– Nyugodtan mondhatom, két NB I.-es csapat ellen játszottunk, és nem vallottunk szégyent. A Vasas kerete első osztályú, a Me­­­­zőkövesd pedig most is az NB I.-ben szerepel. Teljes értékű partnere voltunk mindkét együttesnek, helyzeteket alakítottunk ki, jól küzdöttek a fiúk. És még ott volt a Siófok, amely ellen a hosszú utazás és a 13 órás kezdés miatt kicsit tompán futballoztunk, de a meccs elején ott is akadtak helyzetek. Nehéz hét volt, de a csapat akaratára, küzdőszellemére nem panaszkodhatok.

– Akik megkapták a bizalmat, éltek vele?

– Igen. Egészséges hangulat uralkodik az öltözőben, minimális dolgokon múlik, ki mit tesz hozzá. Vannak hullámzó teljesítmények, ezért és az ellenfélre készülve próbálok mindig változtatni a kezdő összetételén.

– Feltöltődött az elmúlt egy hétben a csapat?

– Egy picivel több pihenőt kaptak a játékosok, hogy frissek legyenek a Kecskemét ellen.

– Meglepő a vasárnapi ellenfél eddigi szereplése, a második helye?

– Nagyon nehéz összerakni egy csapatot, amelybe olyan sok új játékos érkezett sok helyről, mint a Kecskemét. De ezt sikeresen megoldották, és meccsről meccsre jobban játszanak. Jó csapatról beszélünk, amely remek passzban is van.

– Mi az erőssége?

– Remek százalékban használják ki a lehetőségeiket, fizikálisan erősek, kiválóan össze vannak rakva.

– Mi a szegedi cél a rangadón?

– A győzelem. Ezzel a játékosok is tisztában vannak, akik jól dolgoznak a héten. Hajtani kell kifulladásig. Szerencsére sem eltiltott, sem sérült nincs a keretben, legalábbis ez így volt az utolsó edzések előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában