Utoljára lépnek idén pályára a csapatok

2021.12.04. 17:25

Visszavághat a Monornak a Makó

Vasárnap 13 órától az idei utolsó bajnoki feladat vár a labdarúgó NB III. Közép csoportjának két Csongrád-Csanád megyei csapatára. A Makó FC Monorra utazik, míg a Hódmezővásárhelyi FC a Ceglédet fogadja a Városi Stadionban.

Tóth Alex

Izgalmas lesz. A harmadik helyről vág bele az utolsó őszi körbe a zöld mezes Makó. Archív Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A visszavágás reménye fűtheti a Makó FC-t a labdarúgó NB III. Közép csoportjának idei utolsó, 20. fordulójában. Siha Zsolt csapata azzal a Monorral találkozik, amellyel a bajnokság nyitómérkőzésén szoros csatában maradt alul 1–0-ra. Már azon a találkozón is látszott, hogy a hagymavárosi csapat komoly tényező lehet a kiírás idei évében, az élet pedig igazolta is a pályán látottakat.

Izgalmas lesz. A harmadik helyről vág bele az utolsó őszi körbe a zöld mezes Makó.
Archív Fotó: Kuklis István

Míg a Monor, amely szebb reményekkel vágott bele a szezonba jelenleg a 8. helyen tanyázik, a Makó minden előzetes elképzelést felülmúlva, újoncként a tabella 3. helyén áll.A Makó sorsa a saját kezében van, és bár az eredmények nem alakulhatnak úgy, hogy listavezetőként teleljen az együttes, a dobogóra minden esély megvan. A Balassagyarmat 3 ponttal Babolekék mögött áll, míg a Dunaújváros 3 ponttal előttük, így nagy izgalmakra van kilátás, a Makó a 2., 3., 4. hely bármelyikén zárhatja az őszt. Ami biztos, az eddig megszerzett pontokkal a klub a saját várakozásait legnagyobb örömére már túlteljesítette.

– 45 pontot lőttünk be célnak az egész évre, és az eddigiek alapján van rá esélyünk, hogy a dobogón zárjuk az őszt – fogalmazott korábban Siha Zsolt, és a csapat féltávnál igencsak közel érhet a teljes idényre kijelölt cél­­jához, hiszen ha megveri a Mo­­nort, 42 egységgel zárhatja a bajnokság első felét.

A Hódmezővásárhelyi FC-nél felemásan indult az év, ám ehhez hozzátartozik, hogy a szezon első szakaszában Koncz Zsolt együttese albérletbe kényszerült, nem játszhatott hazai pályán. Idegenben jól indított a HFC, amely vendégként zsinórban négyszer is győzött, az utóbbi fordulókban pedig otthon sem lehet panasz a teljesítményre, hiszen legutóbbi három találkozóját egyaránt megnyerte a csapat. Tapiskáék ezt a számot négyre módosíthatják vasárnap, mikor azzal a Cegléddel találkoznak, amely ellen a nyitómeccsen 2–1-re nyertek idegenben, és amelyben a csapat vezetőedzője, Koncz Zsolt játékosként több évig szerepelt.

Ha őszinte akarok lenni, a társaság valós tudását nézve kicsit üres a pohár – kezdte lapunknak a vásárhelyiek trénere.

– Addig, amíg mentalitásban nem tudunk pozitív irányba változni, és a játékosok nem hiszik el, hogy több van bennük, komoly munka vár ránk. Ezt csak az eredményekkel lehet pótolni. A stábbal és a vezetőséggel együtt arra vágyunk, hogy azt érezzük, olyan játékosok alkotják a hódmezővásárhelyi csapatot, akik többek szeretnének lenni a labdarúgás terén és emberileg is – mesélte eddigi tapasztalatairól Koncz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában