Kezdésből jelesre vizsgáztak

2022.01.26. 08:50

A felsőházi rájátszást tűzték ki célul a szegedi férfi vízilabdázók

A szegedi győzelem alapkövét jelentette a parádés kezdés Szentesen a férfi vízilabda OB I. megyei rangadóján. Az öt gólig jutó Bóbis Botond elégedett volt saját teljesítményével, de dicsérte társait is.

Becsei dávid

Bóbis Botond (a labdával) a Szegedi VE házi gólkirálya eddig huszonöt találattal. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Szebb kezdést igencsak bátor képzelőerővel álmodhatott volna meg a Metalcom Szentes otthonában a Szegedi VE. A nyáron a Vasasból igazolt Bóbis Botond vezérletével tíz perc játékot követően már 5-1-re vezettek Kiss Csaba tanítványai.– Egy Szentes–Szeged megyei rangadó mindig kiemelt fontosságú, így erre is igyekeztünk a legjobban felkészülni, pláne, hogy a tavaszi idény elején egy jó meccs megadhatja a folytatás kellemesebb alaphangját. Többen hosszabb kihagyás után tértünk vissza a medencébe, így mindenkiben buzgott a bizonyítási vágy – árulta el lapunk érdeklődésére Bóbis. 

Jól indították a rangadót, amely után végig kézben tartva az eredmény alakulását nyertek 11-7-re a szegediek. 

– A jó kezdésünk sok mindent meghatározott. Beállt a három-négygólos különbség, amely fontos volt. A jó védekezésünkhöz társult egy leg- alább ilyen jó kapusteljesítmény Gyapjas Brendontól, valamint a mezőnyben is elég jól dolgoztunk – világított rá a részletekre. 

A 21 éves vízilabdázó hozzátette, egész ősszel jellemző volt a szegedi csapatra, hogy szinte sosem kezdett jól. Ezen a szezon második felében változtatni akarnak, ezért is jó visszagondolni a szentesi összecsapásra, mert ez sikerült. Hangsúlyozta, ez egy jó alap a közeljövő feladatai előtt, hogy egy ilyen szintű ellenféllel szemben sikerült idegenben nyerniük, meggyőző játékkal. 

A Szegedi VE az Egerhez hasonlóan tizennyolc pontot gyűjtött eddig, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a hevesiek állnak előrébb a tabellán, a nyolcadik helyen. Nincsenek messze kitűzött céljuktól a Tisza-partiak, efelé a következő lépést szombaton 17.30-tól a Tiszavirág Sport­uszodában a Miskolc ellen tehetik meg. 

– Az az idei célkitűzésünk, hogy egy számjegyű pozí- cióban, leginkább a felsőházi rájátszást érő helyen zárjuk a bajnokságot. Ide tettünk meg egy apró lépést Szentesen, a következőt pedig itthon tehetjük meg a Miskolc ellen. Idegenben viszonylag meggyőzően nyertünk 9-6-ra ellenük. Talán pont velük szemben sikerült egyedül olyan jól kezdeni, mint most Szentesen. Mindenféleképpen újabb három pontban gondolkodunk – fogadkozott Bóbis Botond, aki a házi góllövőlista éllovasa huszonöt találattal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában