Fotók a meccsről

2022.01.13. 23:48

A horvát szurkolók Szegeden az olimpiai bajnok ellen teremtettek hazai pályát

Parázs mérkőzésen, kiváló hangulatban a francia férfi kézilabda-válogatott 27–22-re nyert a szegedi Pick Arénában az Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójának esti mérkőzésén.

Becsei Dávid

Szeged, 20220113. Franciaország-Horvátország férfi kézilabda Európa-bajnoki mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Óriási füttykoncert fogadta a világ legjobb férfi kézilabdázójának háromszor is megválasztott Nikola Karabaticot a Pick Arénában. Kis túlzással színházi hangulatban telt a 18 órakor kezdődött szerb–ukrán meccs, a francia–horváton viszont utóbbi csapat szurkolói remek hangulatot teremtettek.

Villámrajtot vettek a franciák az első percekben, 4–1-gyel alapozták meg a találkozót. N. Karabatic okos aszisztokkal, Vincent Gerard pedig ziccervédésekkel járult hozzá az olimpiai bajnok előnyéhez.

Többek azért aggódó tekintetüket a telefonjuk kijelzőjére is szegezték mindeközben, a budapesti MVM Dome-ban ugyanis a magyar válogatott ugyanebben az időpontban debütált az Európa-bajnokságon Hollandia ellen.

Megfelezték hátrányukat a szünetre a horvátok a franciák ellen, 13–11-gyel folytatódhatott a második félidő. Déli szomszédainkat szurkolótábora tolta előre, de a rutinos franciákkal Duvnjak és Cindric nélkül nem boldogultak így sem.

A 47. percben a horvátok balszélsője, David Mandic terítette le a Telekom Veszprém irányítóját, Kentin Mahét védekezésben. Nagy tömörülés lett belőle, a nézőtérről két repohár is berepült a pályára, miközben Karabatic igyekezett revansot venni Mandicon. Szerencsére társai nem hagyták. A játékvezetők rövid videózás után előhúzták a piros lapot a horvátnak, csapata ezzel pedig hármas emberhátrányba került két korábbi kiállítás után majdnem másfél percig. Ekkor 21–19-re vezetett Franciaország.

A jól védő Gerard mellé a másik oldalon a korábbi veszprémi kapus, Ivan Pesic csatlakozott. A kék mezes gallok így is növelni tudták előnyüket, végül ötgólos, 27–22-es sikert arattak. A mérkőzés legjobb játékosának a hatgólos francia Dika Memet választották meg.

Az Eb szegedi csoportja szombaton 18 órakor Franciaország–Ukrajna meccsel folytatódik, majd 20.30-tól Horvátország–Szerbia rangadót rendeznek.

Horvátország–Franciaország 22–27 (11–13)

Gólszerzők: Cupic 6, Lucin 4, Martinovic 3, Sipic 3, Susnja 2, Mandic 2, Gadza 1, Srna, ill. Descat 7, Mem 6, Fabregas 5, Mahé 3, N. Karabatic 1, Kounkoud 1, Y. Lenne 1, Minne 1, Nahi 1, Porte 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában