Bowling, Makó

2022.01.29. 13:48

A makói Rácz Csaba újabb sikere

Munkatársunktól

Ezüstérmes lett a Mesterek Tornáján a napokban Rácz Csaba, a fővárosi Pin Devils bowlingklub makói játékosa. A versenyt a Magyar Bowling és Teke Szövetség Bowling Szakági Szövetsége rendezte meg Tatabányán, és egy hétvégén át tartott. A megmérettetésre az elmúlt év 24 legjobb hazai férfi és női játékosát hívták meg. 

 

A makói Rácz Csabáról ko­­rábban megírtuk, hogy jó két évtizede Szegeden figyelt fel a nem mindennapi sportágra. Azóta sokszoros országos bajnok, válogatott kerettag, nemzetközi versenyekre jár, pedig eredetileg az egész csak hobbinak indult. Legjobb eddigi eredménye a szlovéniai Európa-bajnokság 3. helyezése volt. Tavaly nemcsak az országos bajnoki címet szerezte meg, de övé volt a legmagasabb sorozat, és ő lett a legjobb szenior játékos is a férfiak mezőnyében. 

 

A Pin Devils, azaz Ördögfió­kák együttese a 2020–2021-es szezonban már tizedszer lett a bowlingszuperliga országos bajnoka. Ráadásul az utóbbi hat bajnoki címet sorozatban nyerték el. A makói játékos 2005 óta részese ennek a sikerszériának – korábban egy másik klub színeiben gurított, de a Pin Devils gárdáját már akkor is a példaképének tekintette. 

A következő verseny, amin Rácz Csaba részt vesz, egy csapatverseny lesz most, a hétvégén Székesfehérváron. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában