Szombaton 18 órától a Kaposvár vendégeként lép pályára a Szedeák

2022.01.08. 14:44

Bőven van miért visszavágniuk

Idegenbeli meccsel folytatja a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a formába lendülő, és már öt légióssal felálló Kaposvár otthonában lép pályára a férfi kosárlabda NB I/A csoport 17. fordulójában.

Vajgely Pál

Átbeszélték a hibákat. Kerpel-Fronius Balázsék nyerni utaznak az immáron öt légióssal felálló Kaposvárhoz. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Egy hosszú, erőltetett időszak végére érkezik a Naturtex-SZTE-Szedeák a mai mérkőzéssel, december 10-e óta ugyanis heti kétmeccses ritmusban játszottak a férfi kosárlabda NB I/A csoport csapatai. A szegediek szerdán idehaza kaptak ki a Körmendtől, most pedig Somogyországba látogatnak.– Fizikálisan nincsenek nagy gondjaink, inkább mentális fáradtságot érzek a csapaton. Ez látszott a Körmend elleni meccs végén is rajtunk. Igyekszünk kijavítani azokat a hibákat, amiket akkor vétettünk – kezdte Kerpel-Fronius Balázs, a Szedeák csapatkapitánya. 

Simándi Árpád csapatának aktuális ellenfele jó formába került, hiszen legutóbbi három mérkőzését egyaránt megnyerte, hétközben Oroszlányban tudott nyerni. 

Ebben már jelentős szerepet játszott Quincy Diggs is, a Kaposvár ugyanis leigazolta a Soprontól távozó amerikai légióst, aki 17 ponttal mutatkozott be új csapatában a hétközi bajnokin. Mint emlékezetes, október elején éppen a KKK ellen játszotta szezonbeli első hazai meccsét a Szedeák, amelyet akkor (bár húszpontos hátrányból visszajött) egy ponttal, 76-75-re elveszített, motivációban tehát nem lehet hiány a Tisza-partiak számára. 

– Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, egy kemény csapatról van szó, amely főleg hazai pályán nagyon erős. Nikola Lazicsot a szegedi szurkolóknak nem kell bemutatni. Felkészültünk az ellenfelünkből, és azon leszünk, hogy nyerni tudjunk Kaposváron – utalt a szegediek csapatkapitánya arra, hogy a Kaposvárt Lazics személyében az a szerb szakember irányítja, aki korábban a Szedeáknál is dolgozott, és jutott be a csapattal fennállása során először a play-offba, valamint ünnepelhetett magyarkupa-bronzérmet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában