Helyi sport

2022.01.04. 15:24

Dobogós megyeiek

Munkatársunktól

Száztíz klub szerzett pontot a tavalyi versenyeken a Magyar Judo Szövetség hivatalos rendszere alapján, és az egyesületek összesített rangsorában hét Csongrád-Csanád megyei klubot találhatunk. A legjobb pozícióban a Szatymaz végzett, amely a 17. helyet szerezte meg, majd a Szegedi Judo SE következik a 20. helyen. A Mórahalom a 45., a Hód Judo SE az 54., a Domaszék a 64., a Szegedi Judo Iskola a 68., míg a Szentesi Pollák DSE a 88. pozícióban zárta 2021-et. 

A nemzetközi versenyek egyesületi rangsorában viszont a Szegedi Judo SE érte el a legjobb helyet a régióból (16.), míg a Szatymaz 25., a Mórahalom 41. lett – itt csak 50 klub került fel a listára. Ha csak a férfiak szereplését nézzük a nemzetközi mezőnyben, akkor a Szegedi Judo SE még előrébb végzett (12.), a Szatymaz 27., míg ha csak a nőkre fókuszálunk ebben a statisztikában, akkor a Szatymaz 15., a Mórahalom 23. Kifejezetten a magyar bajnoki szereplésre koncentrálva a Szatymaz 10., a Szegedi Judo SE 25., a Mórahalom 42., a Hód Judo SE 48., a Domaszék 59., a Szegedi Judo Iskola 64., míg a Szentesi Pollák DSE 86. A férfiak bajnoki szereplése alapján a Szatymaz (13.), a nőknél szintén a Szatymaz (7.) szerepelt a legelőkelőbb helyen. 

Ha a további korosztályos le­bontást nézzük, akkor látható, hogy a Hód Judo SE volt a legjobb tavaly a diák A korosztályú lányok mezőnyében, míg jutott még érem, egy harmadik hely a szatymaziaknak a női III. osztályú egyesületi rangsorban. A Szegedi Judo Iskola legjobb eredménye egy 5. (a serdülő lányok ob-ja alapján), a domaszékieké egy 7. (férfi felnőtt II. osztályú ob), a mórahalmiaké két 12. (diák B lány és ifjúsági B női ob) hely. 

Az egyesületek összesített pontversenyét az MTK Budapest nyerte, a dobogóra a Cegléd és a KSI fért még fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában