Helyi sport

2022.01.19. 12:01

Első edzőmeccsnek megfelelt

A Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata lejátszotta első felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborában, és az orosz Krilja Szovetov Szamara ellen 2-0-s vereséget szenvedett.

mádi józsef

Amit minden labdarúgó vár a felkészülés alatt: az első edzőmeccs.A Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata tegnap a törökországi Belekben átesett a bemutatkozáson, mégpedig a Bellis hotel edzőpályáján az orosz első osztály nyolcadikja, a Krilja Szovetov Szamara ellen. A szegediek kezdőjében ott volt a frissen igazolt védő, Debreceni Ákos is. 

Az oroszok a 10. percben egy szép góllal szereztek vezetést Glusenkov révén, a 18. percben szöglet után okozott veszélyt a Szeged, amikor Germán elől mentettek a védők az ötösön belül. Az első félidő orosz fölényt hozott, erről tanúskodott a kapura lövések (7-2) és a kaput eltaláló (2-0) lövések aránya, de Germán szabadrúgása a szünet előtti percben éppen csak fölészállt. 

A második játékrész elején ismét a Krilja szerzett gólt Zinkovszkij révén a 49. percben szabadrúgásból. A 65. percben Germán megint pontrúgásból veszélyeztetett, az oroszok kapusa a jobb felső sarokból tolta ki a labdát. 

A meccs ezen szakaszában több jó akciója is volt a Szegednek, Gajdos a bal, míg Ódor a jobb oldali ötös sarkáról lőhetett, ám előbbi mellépörgette a labdát, utóbbi pedig az elé csúszó bekkekbe bombázott. A hajrában a Szamara beszorult, és ebből kontrázott, a Szegednek pedig nem sikerült megszerezni a szépítőgólját. A Tisza-parti alakulat legközelebb pénteken lép pályára újabb felkészülési mérkőzésen, akkor a szintén orosz első ligás Arszenal Tula ellen játszanak Grécziék, majd szombaton hazaindulnak. 

 

Támadók között. Debreceni Ákos (fehérben) bemutatkozott a Szegedben. 

Fotó: KC-szamara.ru

FC Krilja Szovetov–Szeged-Csanád GA 2-0 (1-0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Belek, Bellis hotel edzőpályája. 

Krilja Szovjetov: Lomajev – Bozsin, Begic, Kabutov, Bejl – Vitjugov, Yakuba –Lipovoj, Pinyajev, Csipcsenko – Glusenkov. Játszott még: Ovszjanyikov (kapus), Zinkovszkij, Szarveli, Szergejev, Csernov, Priscsepa, Velikorodnij, Szmirnov, Gudkov, Gorskov. Vezetőedző: Igor Osinykin. 

Szeged-Csanád GA: Molnár F. (Rodics, a szünetben) – Ódor (Murár, 83.), Temesvári, Pejovics, Debreceni Á. (Kővári, 63.) – Farkas A. (Bitó, 72.), Tóth G. (Kovács M., 63.) – Gréczi, Germán (Dobos Á., 72.), Gajdos (Kóródi 79.) – Horváth K. (Lippai, 83.). Vezetőedző: Dragan Vukmir. 

Gólszerzők: Glusenkov (10.), Zinkovszkij (49.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában