Ma 18 órától Magyarország-Fehéroroszország kézilabda-válogatott

2022.01.06. 12:30

Két sikerrel boldogabbak lesznek

Az eredeti tervekkel ellentétben ma 18 órától (élő: M4 Sport tv) az új tatabányai multifunkcionális sportcsarnok helyett Szigetszentmiklóson fogadja felkészülési mérkőzésen a magyar férfi kézilabda-válogatott Fehéroroszországot.

B. D.

Forrás: Dömötör Csaba

Ez már a hajrá. Hét nap múl­va útjára indul a labda a magyar–szlovák társrendezésű férfikézilabda-Európa-bajnokságon, amelyen a magyar válogatott jövő csütörtökön 20.30-kor Hollandia ellen kezdi meg szereplését. A helyszín a budapesti Népligetben megépült 20 ezer 22 fős új multifunkcionális sportcsarnok lesz, amelynek immár névszponzora is van. A monumentális létesítményt MVM Dome-ként emlegethet­jük ezentúl. Ma 18 órától vi­­szont még Szigetszentmikló­son van jelenésük Mikler Rolandéknak. Az Eb előtt két edzőmeccs színesíti a magyarok programját. Ma Fehéroroszország, szombaton 18 órától Bahrein lesz az ellenfél.

A Magyar Labdarúgó-szövetség edzőközpontjában, Telkiben készülnek kézilabdázóink a részben hazai rendezésű kontinenstornára. A nyártól a Pick Szegedet erősítő Szita Zoltán az MTI-nek elmondta, egyelőre semmin sem változtatott, hogy hazai környezetben játszanak majd az Eb-n. 

– Az előző két világversenyünkre is maximálisan felkészültünk, azt nehéz lenne felülmúlni. Szorgalmasan dol­­­­gozunk, a koronavírus-járvány némileg megzavarta a felké­szülésünket, de igyekszünk mindent bepótolni – utalt arra a jelenleg a lengyel Orlen Wisla Plockban légióskodó játékos, hogy Máthé Dominikra pozitív tesztje miatt egy ideig nem számíthattak. 

Hozzátette, a körülmények na­­gyon jók, a szálloda, az ét­­kezés és a teremfeltételek egyaránt, már az orvosi stáb is be­­rendezkedett, vagyis minden adott, hogy jól sikerüljön számukra az Európa-bajnokság. 

A csoportkörben Hollandia, Portugália és Izland lesz Ma­­gyarország ellenfele. 

– Stabil védekezéssel és na­gyon jó kapusteljesítménnyel nem hiszem, hogy sok problémánk lehet. Persze ahhoz még nagyon sokat kell gyakorolnunk, de éppen ezért van ez az edzőtábor – folytatta. 

Mai ellenfelünk a szlovák fő­városban, Pozsonyban játszik a D jelű négyesben Németország, Ausztria és Lengyelország társaságában. 

A 23 éves kézilabdázó a fe­­héroroszok elleni meccs kapcsán elmondta, szeretné, ha jó tempót tudnának diktálni és uralnák a játékot. Bár nem most kell még csúcsformában lenni, örülne, ha mindenki jól játszana és győzelemmel zárnák mindkét gyakorló találkozót. Ezeknek a fő célja, hogy megmutatkozzanak a hibák, amiket ki kell javítani, de mindenki boldogabb lenne, ha két nyertes mérkőzéssel a hátuk mö­­gött kezdhetnék el az Európa-bajnokságon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában