A motiváció adott

2022.01.26. 09:00

Magasabb osztályban játszhat a Guardians

Harmadik hete kültéri tréningekkel készül a CFS Guardians amerikaifutball-csapata, amelynek tagjai a mínuszok ellenére is keményen dolgoznak az új szezon előtt.

V.P.

Áprilistól már a divízió I.-ben játszik majd a szegedi amerikaifutball-csapat. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Ha eredményeket akarunk elérni, akkor azt nem a meleg szobában tesszük meg. Éppen ez motiválja a srácokat, szerencsére nincs ebből adódó megbetegedésünk. Amilyen zord az időjárás, olyan jó hangulatúak az edzések – mondta lapunknak a felkészülés kezdetéről Baranyi Ernő, a csapat vezetőedzője. 

Motivációt az is ad a régebbi és újabb játékosoknak, hogy áprilistól magasabb osztályban szerepelhet majd a csapat, miután bár az előző szezonban a divízió II.-ben az elődöntőig jutott, a magyar szövetség felkérte a csapatot a divízió I.-es szereplésre. Egyelőre pontos versenynaptár nincs, az első meccset várhatóan április első hétvégéjén játszhatja a csapat.Hat alapszakaszmeccs biztosan vár a gárdára, amennyiben pedig sikerül a legjobb négy közé kerülni, úgy további találkozók következnek. 

– Egy hosszabb felmérés után úgy döntöttünk, belevágunk. A tavalyi élmezőny java része szintén feljutott. Amit az előző szezonban szerettünk volna, azt megvalósítottuk, bár egy érem jó lett volna a nyakunkba. A játékosok és a szakmai stáb fejlődését tekintve nagyobb kihívásnak tartjuk a divízió I.-et. Ez egy tanulóév lesz számunkra, de arra biztos nem számíthat egyik csapat sem, hogy pofozózsákként működünk majd. Keményen küzdünk továbbra is, a felkészülési meccsünket például egy elsőosztályú csapattal vívjuk, ennek is az a célja, hogy minél többet tanuljunk – zárta Baranyi Ernő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában