Helyi sport

2022.01.21. 17:17

Nem minden fekete és fehér

Herbert Gábor szerint az Eb-csoportkör után búcsúzott magyar férfi kézilabda-válogatottnál az lesz előremutató, ha megnézik, hogy ami eddig működött, az most miért nem. A legjobban azt sajnálja, hogy négy telt házas meccs így elmarad.

Becsei Dávid

A kiesés mindenkit hideg zuhanyként ért, de nem a teljes apátia a megoldás.  Fotó: Török Attila/MW

– El voltam keseredve, a szomorúság a legjobb szó arra, amit éreztem, miután kiestünk. Ezzel négy olyan középdöntős mérkőzésről csúszott le a magyar válogatott, amelyen garantált lett volna a 20 ezer fős telt ház hazai környezetben – osztotta meg lapunkkal az érzéseit a magyar férfi kézilabda-válogatott kiesését követően Herbert Gábor, a Pick Szeged és a válogatott korábbi védekező specialistája, az Orosháza női NB I./B-s együttesének a vezetőedzője.Általánosságban kihagyott hétméteres, vonalra lépés és fel nem használt időkérés, amit a vereség okaként hoznak fel az emberek Herbert szerint. Úgy látja, most minden fekete vagy fehér a szurkolóknál. 

– Nüanszokon múlt a továbbjutásunk. Ha megvan az iksz Izland ellen és húszezer ember belezavarja Portugáliát a győzelembe Hollandia ellen, és így mi megyünk tovább, akkor minden rendben van? – tette fel a költői kérdést, majd hozzátette, az igazság a két oldal között van. 

A magyar ágon Dániát és Franciaországot egyértelműen jobbnak véli, de Szlovénia kiesésével akár az ötödik helyért is játszhattunk volna, mivel a horvátokat nem érzi annyira erősnek. A hetvenszeres válogatott játékos szerint az elit utáni mezőnyben kis különbségek vannak. 

– Szlovénia búcsúzott, ahogyan az olimpiai résztvevő portugálok is, míg a lengyelek, akiket a vb-n simán megvertünk, ott vannak a legjobb tizenkettőben, a németek pedig 100 százalékosak. Tizenketten elkapták közülük a koronavírust, a mi csapatunk ennyi cserét nem bírna el – világított rá az erőviszonyokra. 

Chema Rodríguez kései kerethez csatlakozása is érezhető volt Herbert Gábor szerint válogatottunkon. 

– Biztosan flottabbul működtünk volna, ha nem kell karanténban lennie, egy-két gól akár ezen is múlhatott. A formaidőzítés sem egyszerű dolog, meg kell nézni, hogy ami eddig jó volt és most nem, az miért történt – mutatott a jövőbe. 

Pozitív meglepetésként kiemelte a modernül játszó hollandokat, negatív számára a szlovénok, a norvégok és svédek szereplése, míg a spanyoloktól előzetesen nem várt sokat, de már reálisnak látja négy közé jutásukat. 

 

Hamarabb kezdenek

A Pick Szeged játékosainak többsége sajnos a vártnál korábban, már a csoportkör után búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Emiatt a klub úgy döntött, hogy a zsúfolt tavasz okán február 5. helyett már január 30-án 17 órától megkezdi a bajnoki tavaszt. Juan Carlos Pastor tanítványai Egerben lépnek pályára, előrehozott mérkőzésen. 

 

A kiesés mindenkit hideg zuhanyként ért, de nem a teljes apátia a megoldás. 

Fotó: Török Attila/MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában