Két meccs miatt van hiányérzetük

2022.01.14. 14:42

Új védelmet kellett építeni a Szentesi Kinizsinél, hazai környezetben készülnek a tavaszra

Sorozatunkban a labdarúgó megyei I. osztály csapatainál érdeklődünk, miként élték meg az őszi idényt, és hogy készülnek a tavaszi folytatásra. A következő részben a Szentesi Kinizsi nyáron érkezett trénerét, Bány Tamást kérdeztük.

Vajgely Pál

A neonmezes szentesiek kerete várhatóan változik majd a téli szünet folyamán. Fotó: Frank Yvette

A neonmezes szentesiek kerete várhatóan változik majd a téli szünet folyamán. Fotó: Frank Yvette

Huszonhárom pontot gyűjtve, az ötödik helyen töltheti a téli szünetet a Szentesi Kinizsi a megyei I. osztályban. A Kurca-partiak öt pontra vannak a dobogós helytől, ám úgy érzik, lett volna esélyük arra, hogy előkelőbb helyről várhassák a tavaszi folytatást.– Annak tükrében elégedett lehetek, hogy csak helyi és fiatal játékosok alkotják a keretet. Két meccset illetően viszont van hiányérzetem, ez pedig a Kiskundorozsma elleni hazai döntetlen és a Hódmezővásárhelyi FC II. elleni vereség. Ha ez a két meccs megvan, az plusz öt pontot jelentene, és a dobogó közelében lennénk. Alapvetően azonban elégedett vagyok a srácok teljesítményével – mondta lapunknak Bány Tamás, a Szentesi Kinizsi edzője. 

 

A keret tagjai a héten már egyéni edzésterv szerint készülnek, először pedig hétfőn találkoznak a Pusztai László sporttelepen. Heti három edzéssel és két edzőmeccsel készülnek a bajnoki rajtra, a tesztmeccsek közül mindegyiket hazai pályán játsszák majd a Kurca-partiak, hiszen műfüves pályán fogadhatják ellenfeleiket. Január 21-én már a Szarvast fogadják, majd 29-én a Tiszaföldvár érkezik. Február 3-án az NB III.-as HFC-vel találkoznak, két nappal később a Békés megyei Csabacsűd lesz az ellenfél. Február 10-én a Kiskunfélegyháza II., két nappal később az orosházi OMTK-ULE, 17-én a Csengele, 19-én a Medgyesbodzás érkezik Szentesre, február 26-án pedig a Békésszentandrás ellen tartják a főpróbát. 

 

Ami a játékoskeret összetételét illeti, egy-két játékos már jelezte távozási szándékát, őket igyekeznek is pótolni a csapatnál, ám a konkrétumokig még várni kell, hiszen télen az átadó klubnak is bele kell egyeznie a transzferbe. Ami biztos, hogy az utánpótlásból két 15 éves fiatal, Mihály és Lévai már a felnőttekkel készül, bár életkorukból adódóan meccsen még nem kaphatnak szerepet. 

 

Ami a tavaszi terveket illeti, a szentesiek remélik, az idény második felében sikerül felzárkózniuk az előttük álló csapatokhoz. 

 

– Fejlődnünk kell az előttünk álló csapatokhoz képest, erőben és játékban is stabilabbá kell válnunk. Egy bronzérmes csapatot vettem át a nyáron, ám szinte a teljes védelmem kicserélődött. A Juhász, Vincze belsővédő-páros abbahagyta, Lőrincz Bence pedig sérülésekkel bajlódott, csak a hatodik fordulótól számíthattam rá. Kerestem a védelmet, majd úgy néz ki, a Mészáros, Prozlik kettőssel stabilizálódott a hátsó alakzat – összegzett Bány Tamás. 

Ezek is érdekelhetik