Helyi sport

2022.01.20. 10:21

Vesztes rangadó

 A három–nullára elvesztett harmadik negyed pecsételte meg a Valdor Szentes sorsát Egerben, amely a női vízilabda OB I. 9. fordulójában 7–5-ös vereséget szenvedett. 

 

 

Élesen, labdaelhozással és góllal indította rangadóját a Szentes. Kövér-Kis Réka nyerte meg az úszóversenyt, majd a holland Noa de Vries először kiharcolta, majd gólra váltotta az emberelőnyt. 

 

 

Akárcsak a kupaelődöntőben, ismét a masszív védekezésre fektette mindkét csapat a hangsúlyt. Szentesi oldalon ezúttal Aranyi Réka kezdett a kapuban, aki védésekkel hálálta Matajsz Márk bizalmát. 

 

 

A negyed derekán egyenlített az Eger, de a másik szentesi légiós, az orosz Viktoria Dankina nem hagyta sokáig örülni a hazaiakat. Egy újabb emberelőnyt használt ki, majd menetrendszerűen egalizáltak a hevesiek. Négy másodperccel a vége előtt viszont ötméterest értékesített Dankina, 2–3. 

Ezt egy nagyjából tizenhárom perces szentesi gólcsend követte. A második negyedben három lőtt góllal fordított és húzott el 5–3-ra a nagyszünetre a vendéglátó. A harmadik negyed is egri találattal indult, majd féltávnál Kövér-Kis távoli átlövése talált utat a hálóba. Dankina büntetőjét hárította Kiss, így a záró nyolc perc 6–4-ről indult. 

 

 

Nagy harcot hozott a negyedik negyed. Felzárkózott mínusz egyre a Valdor, de Dankina kihagyott lövését követően Dobi megduplázta a két csapat közti különbséget. A hátralevő négy percben már nem született találat egyik oldalon sem, a Szentes csak kapufákig jutott. 

Szombaton 18.30-kor a III. kerületi TVE otthonában lesz lehetőségük a javításra Matajsz Márk tanítványainak. 

 

Eger–Valdor Szentes 7–5 (2–3, 3–0, 1–1, 1–1)

Női vízilabda OB I., 9. forduló. Eger, Bitskey Aladár-uszoda. 

Vezette: Füzesi, Kovács S. 

Eger: Kiss A. – JANCSÓ 2, Menczinger, DOBI 2, Molnár, Katona, Szilágyi Sz. 1. Csere: BÓDI 1, Borsi 1, Keresztes. Vezetőedző: Sike József. 

Valdor Szentes: ARANYI – Varga V., Kolarova, Mihály-Kádár, Csiszár, KÖVÉR-KIS 2, DE VRIES 1. 

Csere: Dankina 2, Tóth F., Hevesi, Mácsai K, Tyukász. 

Vezetőedző: Matajsz Márk. 

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 9/4. 

Ötméteresből: -, ill. 2/1. 

Kipontozódott: Molnár, Borsi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában