Két nap, két verseny

2022.02.03. 10:31

A Hód Judo SE fiataljai kitettek magukért

M.J.

 Mozgalmas időszakot zártak a hódmezővásárhelyi Hód Judo SE versenyzői. Két nap alatt két országban indultak a klub tanítványai, és volt, aki mindkét versenyen vállalta a szereplést a felkészülési időszakra való tekintettel. 

A vásárhelyiek először az ifjúsági országos rangsorversenyen vettek részt, amelyet Győrben rendeztek, másnap pedig Szerbiában, Vrsacban szerepelek egy nemzetközi tornán (12. International Judo Tournament, Trophy of Vrsac), amelyen 7 ország 543 versenyzője mérte össze tudását. 

Az ifjúsági korcsoportban, a 2005–2007-es születésűek között ezen a két viadalon bemutatkozó Ocsák Soma Zé­­nó (2007-es) Győrben bronz-, Vrsacban ezüstérmet vehetett át a nála két évvel idősebbekkel is felvéve a harcot. A két eredmény alapján kijelenthető, Ocsák jó előjelekkel kezdhette a három évet átfogó korosztály első eseményeit. 

A győri viadalon ezüstérmet szerzett Varga Szabolcs Dominik az ifjúságiak között (2005–2007-es korosztály). Vrsacban a legifjabbak közül Hangyási Zengő Eszter (2010–2011-es korosztály) jutott el még az ezüstéremig az egy évvel idősebbekkel is megmérkőzve, míg Nagy-Tóth Menta az ötödik helyen végzett (2008–200-es korosztály) a nemzetközi megmérettetésen. 

A csapat többi tagja ezúttal ugyan nem tudott érmet szerezni egyik versenyen sem, de ők is kitettek magukért és becsülettel végigküzdötték a saját párharcaikat. 

A Hód Judo SE versenyzőinek felkészítői: Hangyási Dávid Botond, Pfeffer Árpád, Ocsák Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában